Leveranciers meldkamerproducten bundelen de krachten

Zeven bedrijven die producten en diensten leveren voor de meldkamersector, bundelen hun krachten in een samenwerkingsverband. Ze brengen samen een integrale oplossing voor alle behoeften op het gebied van inrichting, techniek en applicaties.

Het gaat om de bedrijven EAL, Inter Visual Systems, Marien van Wijngaarden, Ordina, Tedas, TriOpSys en VHP Human Performance. Deze hebben zich verenigd in meldkamerplein.nl. Tijdens de vakbeurs eRIC 2018 op 18 en 19 april gaan zij zich gezamenlijk als zodanig presenteren. Deze beurs vindt plaats op het voormalige vliegveld Twente.
Het doel van de samenwerking is volgens de participanten het bieden van één kennispartner voor vraagstukken die spelen in onder andere meldkamers, verkeerscentrales en control rooms. Elk van de bedrijven heeft minimaal één kennisgebied binnen de meldkamer en gezamenlijk zeggen zij alle gebieden van de meldkamer af te dekken. Al deze kennis wordt gebundeld op de website en vertaald naar oplossingen voor klantvraagstukken.

Meer kennis
Een belangrijk voordeel is dat het collectief steeds meer kennis krijgt van elkaars producten en oplossingen. Zij willen hiermee elkaar en klanten inspireren om tot nieuwe inzichten te komen.
Een ander groot voordeel is volgens de initiatiefnemers dat veel producten en oplossingen op elkaar aansluiten of in elkaars verlengde liggen.

Gedeeld

Geef een antwoord