Luchthaven Brussel weert passagiers met koorts

Brussels Airport gaat apparatuur plaatsen waarmee de lichaamstemperatuur van passagiers wordt gescand. Wie 38ºC of hoger heeft mag niet vliegen en wordt na een extra controle weggestuurd. Dat meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

De eerste scan vindt plaats met een warmtebeeldcamera. Wie volgens de scan een lichaamstemperatuur van boven de 38ºC heeft, wordt nog een keer op een andere wijze gecontroleerd. Als ook dan blijkt dat de temperatuur te hoog is, dient de passagier zich te melden bij een medisch team van de luchthaven. Dat voert een medische temperatuurmeting uit, waarna bepaald wordt of de passagier alsnog op reis mag of terug naar huis zal moeten.

Extra controles
Het gebruik van warmtebeeldcamera’s is omstreden. Daarom zijn de extra controles ingevoerd. Wel gaat men ervan uit dat als iemand volgens de warmtebeeldcamera geen koorts heeft, controle verder niet nodig is. De directie van de luchthaven erkent dat het een zware maatregel is, maar zegt de gezondheid van de passagiers en het personeel voorop te stellen en geen risico te willen nemen. In België zijn tot nu toe ruim 66.000 mensen besmet geraakt met corona. Dat zijn er zo’n 13.000 meer dan in Nederland, terwijl de bevolking kleiner is. De eerdere versoepelingen van de maatregelen om besmetting tegen te gaan, zijn inmiddels grotendeels teruggedraaid. In Antwerpen is het zelfs verboden om ’s nachts de straat op te gaan.

Gedeeld

Geef een reactie