Beveiliging nieuws

Onze partners

Paxton

Dahua

ARAS

G4S

SMC Alarmcentrale

VAIBS

EAL

Crown Security Services

IDIS

CardAccess

Paraat

Unii

Top Security

Alphatronics

Eizo

Connect Security

Traka ASSA ABLOY

MPL

ASSA ABLOY

i-Pro

Milestone

Eagle Eye Networks

20face

DZ Technologies

Genetec

CDVI

Nenova

VEB

De Beveiligingsjurist

Centurion

Kiwa

RoSecure

HID

ASIS

Secusoft

Koninklijke Oosterberg

Gold-IP

VideoGuard

Alarm Meldnet

OSEC

Securitas

SOBA

Nimo Dog Security

Explicate

Bydemes

Lobeco

GFT

VVNL

Bosch Security Systems

Sequrix

ADI

Trigion

BHVcertificaat.online

Hanwha Vision Europe

Oribi ID Solutions

NIBHV

Multiwacht

Avigilon Alta

Akuvox

Optex

JMB Groep

Add Secure

CSL

Service Centrale Nederland

PG Security Systems

Brivo

VBN

SmartSD

Advancis

Dero Security Products

Hikvision

Seris

NetworxConnect

SmartCell

Ajax Systems

Seagate

HD Security

Uniview

Boon Edam

Regio Control Veldt

2N

Masset Solutions

Nimo Drone Security

Luchthavenbeveiliger Marcel Hartevelt wint V-Factor 2018

7 oktober 2018
Redactie
17:10

Beveiliger Marcel Hartevelt (41), werkzaam bij I-SEC Nederland, is de winnaar van de V-factor 2018. Volgens de vakjury voelt hij de verantwoordelijkheid als beveiliger op luchthaven Schiphol en realiseert hij zich dat zijn werk onderdeel is van een groter geheel.

Na 23 dienstjaren is Marcel Hartevelt volgens de jury een inspirerend voorbeeld voor collega-beveiligers. “Hij is de ideale ambassadeur van de beveiligingsbranche”, aldus juryvoorzitter Marianna Clarijs. Marcel heeft met de meeste stemmen op Facebook ook de publieksprijs in de wacht gesleept.
“Zonder beveiliging vertrekt er geen vliegtuig”, aldus de winnaar. “De V staat voor mij ook voor vertrouwen en vriendschap. Want dat is wat je ook op de werkvloer nodig hebt. Je moet een band creëren met je collega’s om één team te zijn.”

Gezonde dosis humor
De vakjury beaamt dat. “Marcel is met 23 jaar werkervaring een ‘oude rot’ in het vak en weet zijn enthousiasme ook op collega’s en passagiers over te brengen. Tegelijkertijd beschikt hij over relativeringsvermogen en een gezonde dosis humor. Vrije tijd en tijd voor zijn gezin vindt hij net zo belangrijk. Hij realiseert zich dat een goede balans tussen werk en privé er mede toe bijdragen dat hij met plezier naar zijn werk blijft gaan.”

Rolmodel
Marcel Hartevelt heeft zijn prijs, een iPad en een oorkonde, in ontvangst genomen tijdens de officiële start van de Week van de Veiligheid in Den Haag. Marianna Clarijs, juryvoorzitter en algemeen secretaris van het Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging: “Van de beveiliger wordt alertheid en professionaliteit verwacht. En trots op hun vak zijn. Met de V-factor zijn we op zoek gegaan naar beveiligers die hierin uitblinken. We laten zo het rolmodel zien: deskundige beveiligers die zich bewust zijn van hun taak en weten hoe ze moeten inspelen op hun omgeving.”

Verantwoordelijkheid
Dit herkent de jury sterk in alle drie de finalisten. Clarijs: “Daarnaast onderkennen deze beveiligers de diversiteit en verantwoordelijkheid van de functie en brengen die met verve in praktijk.” De andere finalisten zijn Astrid van der Stok, Security Host / objectbeveiliger bij Securitas en Amber van Voorst tot Voorst, objectbeveiliger bij Security Management Group (SMG).
De vakjury van de V-factor 2018 bestaat uit Dennis van Eijk (beveiliger en winnaar van de V-factor 2015), Vincent Vreeken (BeveiligingNieuws.nl), Jacqueline Panneman (namens de werknemersorganisaties en in de dagelijkse praktijk beveiliger), Gepke Haringsma (projectmanager Servicecentrum Particuliere Beveiliging) en Stephan Kapma (trainer).
De verkiezing Wie heeft de V-factor? is een initiatief van sociale partners in de beveiligingsbranche.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner