Beveiliging nieuws

Onze partners

Connect Security

Seris

Hikvision

VEB

Traka ASSA ABLOY

Alphatronics

PG Security Systems

Brivo

Akuvox

GFT

G4S

ARAS

Crown Security Services

ASIS

OSEC

Top Security

MPL

Eagle Eye Networks

Koninklijke Oosterberg

IDIS

Boon Edam

EAL

Add Secure

VideoGuard

ASSA ABLOY

CDVI

Advancis

NIBHV

JMB Groep

Optex

Lobeco

Secusoft

Uniview

SMC Alarmcentrale

CardAccess

De Beveiligingsjurist

Service Centrale Nederland

Centurion

Seagate

Sequrix

Nimo Drone Security

BHVcertificaat.online

RoSecure

Alarm Meldnet

20face

Gold-IP

HD Security

DZ Technologies

Avigilon Alta

VAIBS

Dero Security Products

Genetec

2N

i-Pro

VBN

Regio Control Veldt

Nenova

Dahua

Hanwha Vision Europe

ADI

Nimo Dog Security

Oribi ID Solutions

HID

Paxton

CSL

SmartSD

NetworxConnect

Ajax Systems

Securitas

VVNL

Milestone

Unii

Bosch Security Systems

Bydemes

SmartCell

Trigion

SOBA

Kiwa

Multiwacht

Masset Solutions

Paraat

Eizo

Explicate

LUMC zet bij crisis alarmeringssysteem MultiBel in

12 november 2021
Redactie
10:26

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) gaat een samenwerking aan met MultiBel. Het ziekenhuis in Leiden zet dit alarmering- en communicatiesysteem in wanneer het ziekenhuis vol dreigt te stromen met slachtoffers bij een externe ramp of in geval van een interne calamiteit.

Het LUMC was op zoek naar een nieuw systeem voor wanneer er een crisis uitbreekt. Naast het gebruik van MultiBel bij een crisis, kijkt het LUMC ook naar de mogelijkheid om deze oplossing voor hun ICT in te zetten.

Noodzaak
Linda van der Linden, Teamleider Veiligheid & Crisismanagement: “Als wij een crisis hebben, dat kan een interne calamiteit zijn of een externe ramp, waarbij we dus een grote stroom slachtoffers verwachten, hebben we extra personeel nodig. Het crisisteam, meestal niet een hele grote groep maar een aantal mensen, moet in zo een situatie zo snel mogelijk geïnformeerd worden en bij elkaar komen. Het crisisteam bestaat uit allemaal dienstdoenden, van elke groep is er minimaal één iemand nodig.” MultiBel zorgt ervoor dat alle betrokken personen snel bereikt worden, waardoor er direct actie kan worden ondernomen. Van der Linden:, “Wanneer je in een crisissituatie eerst lijstjes erbij moet pakken en iedereen zelf moet bellen, gaat er veel kostbare tijd verloren. Met dit systeem wordt deze zorg uit handen genomen.”

Schot in de roos
“Deze alarmeringsoplossing geeft ons een fijn en veilig gevoel”, aldus Van der Linden. “Het voordeel is dat alles nu gehost wordt in verschillende datacentra, dus er is altijd een back up wanneer iets een keer niet werkt. Ook bij interne uitval van internet, het netwerk of problemen met IT heb je een back up nodig.” Het systeem werkt ook met een app, waardoor je zelf de touwtjes in handen hebt. “Het fijne is dat wij zelf kunnen activeren via de app. Als ik het crisisteam nodig heb bij een IT uitval en de beveiliging niet kan inloggen, dan pak ik mijn app op mijn telefoon en regel ik het zelf. Ten opzichte van ons vorige systeem biedt deze oplossing meer mogelijkheden en is er altijd een back up.”

Multifunctioneel inzetbaar
Het systeem heeft verschillende mogelijkheden. Je kunt niet alleen bellen, maar ook gebruik maken van de app. Via de app kun je precies zien hoeveel mensen er hebben gereageerd op de oproep en hoeveel mensen je dus kan verwachten. Ook het beheer voor de afdelingen is goed bij te houden via de app. Van der Linden: “De app is heel gebruiksvriendelijk. Elke afdeling heeft zijn eigen lijstje in de app, waarbij één iemand het lijstje bijhoudt. Wij kunnen afschermen dat alleen de personen die het lijstje bijhouden alle gegevens kunnen zien. Dus qua privacy en gegevensbescherming zit het ook goed.” Het systeem wordt op dit moment door het LUMC niet alleen gebruikt bij een crisis, maar wordt ook gebruikt voor zirop BHV en beveiliging. “Wij zijn nu aan het kijken om ook de aanwezigheidsregistratie van onze BHV’ers via de app te laten verlopen. Zo zijn er steeds meer IT-gerelateerde zaken die wij via deze weg willen laten lopen.”

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner