Beveiliging nieuws

Onze partners

Gold-IP

JMB Groep

ASIS

i-Pro

MPL

SMC Alarmcentrale

Kiwa

Advancis

Ajax Systems

IDIS

BHVcertificaat.online

DZ Technologies

Lobeco

Top Security

NIBHV

Seris

Secusoft

Genetec

EAL

NetworxConnect

Unii

Eagle Eye Networks

CardAccess

Koninklijke Oosterberg

ARAS

Oribi ID Solutions

HID

ASSA ABLOY

Alphatronics

De Beveiligingsjurist

Bydemes

2N

G4S

Alarm Meldnet

20face

Paxton

CSL

Dero Security Products

ADI

Nimo Dog Security

Connect Security

SOBA

GFT

Add Secure

Brivo

Traka ASSA ABLOY

Seagate

Sequrix

Masset Solutions

Bosch Security Systems

VAIBS

SmartCell

Crown Security Services

Hikvision

Securitas

VideoGuard

Explicate

Akuvox

Paraat

Nimo Drone Security

RoSecure

Hanwha Vision Europe

Nenova

Multiwacht

VEB

PG Security Systems

HD Security

Service Centrale Nederland

Optex

CDVI

OSEC

VVNL

Trigion

Centurion

Eizo

VBN

Milestone

SmartSD

Avigilon Alta

Regio Control Veldt

Uniview

Dahua

Maatregelen voor aantrekkelijker uitgaansgebied

7 december 2016
Redactie
10:09

De politie, het OM en de gemeente willen nog minder geweldsincidenten in het uitgaansgebied van Tilburg. Daarom worden onder meer horeca-stewards ingezet en komt er een Horeca Alarm Systeem.

De lokale driehoek neem de maatregelen om het centrum nog aantrekkelijker te maken om uit te gaan. De afgelopen tijd is het horecatoezicht verbeterd en zijn er fouilleeracties geweest. De horeca-stewards gaan vanaf 9 december aan de slag. Ze gaan bezoekers van het uitgaansgebied aanspreken, vroegtijdig sussen, corrigeren en wijzen op (gedrags)regels.
Het Horeca Alarm Systeem met spraakmogelijkheden gaat vanaf januari 2017 werken. Met dit systeem kunnen horecaportiers snel contact kunnen opnemen met politie en cameratoezicht. Daarnaast zijn er plannen gemaakt voor de jongeren die voor de meeste geweldsincidenten zorgen.

Veilig en plezierig
Burgemeester Peter Noordanus: “Tilburg is gelukkig een prettige stad om veilig en plezierig uit te gaan. Toch willen we het aantal incidenten nog verder terugdringen, dat maakt de stad immers nog
aantrekkelijker. Zo nemen we ook maatregelen die de subjectieve veiligheid moeten verbeteren. We hebben de maatregelen in goed overleg met de horeca bepaald, zij konden zich vinden in de aanpak.”
De lokale driehoek heeft de ambitie uitgesproken dat het aantal geweldsincidenten in 2018 met 50% gedaald moet zijn ten opzichte van 2011 (286 incidenten).

Alcoholcontroles jeugd
Alcoholgebruik heeft een groot effect op geweld in het uitgaansgebied. Er worden dan ook maatregelen genomen die het alcoholgebruik moeten beperken, vooral onder jongeren.  Zo wordt jeugd die thuis heeft ‘ingedronken’ gecontroleerd bij fietspaden naar het centrum of in de bus. Ook worden er blaastesten ingezet onder minderjarigen in het centrum. Daarnaast wordt er voorlichting gegeven op scholen en gecontroleerd op schoolfeesten.

LivingLab
Daarnaast start de komende periode het LivingLab Tilburg in het uitgaansgebied. Hier wordt onder meer geëxperimenteerd met de inzet van verlichting en geluid (lichtscenario’s voor sfeer en de-escalatie), 3D visualisatie, en big data patroonanalyse. Het LivingLab Tilburg is een samenwerking tussen politie, Openbaar Ministerie, horeca, het Dutch Institute for Technology Safety & Security en de gemeente.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

MPL

Suricat

Seagate

Wordt een partner