Marechaussee vraagt burgers te hulp

Met de campagne Eyes & Ears roept de Koninklijke Marechaussee burgers op om een steentje bij te dragen aan de beveiliging van de vijftien regionale vliegvelden. Ook piloten wordt gevraagd om verdachte zaken direct te melden.

Met de campagne Eyes & Ears maakt de KMar omwonenden, piloten en vliegveldpersoneel ervan bewust, dat ook zij hun steentje kunnen bijdragen aan de veiligheid op en rond regionale vliegvelden. Een woordvoerder legt uit dat hulp van burgers belangrijk is bij de opsporing van misdrijven. “Ook al heb je nog zoveel ervaring. Ogen en oren ter plaatse blijven toch de belangrijkste instrumenten voor een opsporingsambtenaar. Een piloot die al taxiënd stopt om een pakketje van iemand die plots uit de bosjes springt mee te nemen, is op zijn zachtst gezegd verdacht.”

Bewustzijn
In Groot-Brittannië worden goede resultaten geboekt aan de hand van informatie van de burgers. “Britten zijn daar veel bewuster mee bezig en dat werpt zijn vruchten af. Onlangs is nog een voortvluchtige Britse crimineel opgepakt in Groot-Brittannië. Hij was tot 40 jaar gevangenisstraf veroordeeld en vloog met een sportvliegtuigje van Nederland naar Engeland. Om ook hier dat bewustzijn te krijgen starten wij daarom met Eyes & Ears.”
Melden kan rechtstreeks bij de Koninklijke Marechaussee via 0800-1814, maar ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of het online meldformulier.

Bron: Meld Misdaad Anoniem.

Gedeeld

Geef een reactie