Meer geweld tegen OV-medewerkers

Meer dan 62 procent van de medewerkers in het stads- of streekvervoer werd in 2016 slachtoffer van geweld. Dat betekent een stijging in vergelijking met 2014. De gegevens komen uit de personeelsmonitor 2016 van CROW Sociale veiligheid van het personeel in het stads- en streekvervoer

Ruim eenderde van de medewerkers in het openbaar vervoer werd het afgelopen jaar geconfronteerd met mishandeling, bedreiging of diefstal. 58 procent werd lastiggevallen, gepest of bespuugd. In grote steden is het aantal incidenten naar verhouding hoger, aldus het rapport van CROW. Daar wordt 34 procent van de medewerkers wel eens bedreigd, terwijl dat 29 procent is buiten de grote steden.

Veiligheidsgevoel
Ook het veiligheidsgevoel van medewerkers in het stads- en streekvervoer is onderzocht. Dat daalde met 7 procent in 2016. Nog maar 56 procent van het personeel voelt zich (zeer) veilig in het openbaar vervoer, terwijl dat in 2014 nog 63 procent was.
De monitor van CROW verschijnt elke twee jaar en beschrijft de ontwikkeling van objectieve en subjectieve veiligheid van het personeel in het stads- en streekvervoer. Met enquêtes wordt gepeild hoe vaak de circa 18.000 medewerkers incidenten meemaken en wat hun veiligheidsgevoel is.

Gedeeld

2 thoughts on “Meer geweld tegen OV-medewerkers”

  1. Alleen jammer dat er geen effectieve actie tegen ondernomen wordt. Dat is wat Nederland mist: ruggengraat. we willen altijd maar alles met de Mantel der Liefde afdoen. Rust de controleurs uit met handboeien en knuppels en laat ze in teams van 3 man werken. Ik denk dat dit uiteindelijk het aantal slachtoffers terugbrengt. Tevens moeten de daders zwaarder gestraft worden, net als bij agenten.

Geef een reactie