Meer mensen laten ‘sleutel’ onder huid injecteren

Steeds meer mensen laten een RFID-chip implanteren als sleutel voor de voor- of garagedeur. Anderen kiezen voor een dergelijke chip om gevolgd te kunnen worden, bijvoorbeeld tijdens het verblijf in een risicoland. Dit meldt Gartner, een internationale onderzoeksorganisatie.

Op het moment gaat het nog om kleine aantallen. De chips kunnen met een naald eenvoudig onder de huid worden aangebracht. Toch rekent het onderzoekbureau het implementeren van RFID-chips tot de vijf belangrijkste trends voor het komende jaar. Het past in een andere trend, dat alles ‘connected’ wordt. Apparaten worden onderdeel van het Internet of Things en sommige mensen kiezen daar ook voor. Het Duitse bedrijf Digiwell heeft het afgelopen anderhalf jaar tweeduizend mensen van een chip voorzien. Veelal wordt die nu gebruikt om toegang tot de woning te krijgen.
Critici waarschuwen voor biohacking, ofwel het op afstand manipuleren van de geïmplementeerde RFID-chip. Als dat gebeurt, zal blijken dat het erg moeilijk is om de geïnfecteerde chip weer uit het lichaam te krijgen.

Gedeeld

Geef een reactie