Miljoen dollar beloning voor wie beveiliging van Apple kraakt

Apple heeft zoveel vertrouwen in de veiligheid van zijn producten, dat de fabrikant maximaal 1 miljoen dollar uitlooft voor wie de beveiliging weet te kraken. Eerder bedroeg deze beloning al 200.000 dollar. De hoogte van het uitgekeerde bedrag hangt af van de ernst van het lek.

Het is niet ongebruikelijk dat ICT-fabrikanten met beloningen hackers uitdagen om hun producten te kraken. Het verkleint de kans dat gaten in de beveiliging blijven bestaan en ongemerkt worden misbruikt door kwaadwillende hackers. Ook loopt de fabrikant zo minder kans op imagoschade. Verder is het natuurlijk een mooie publiciteitsstunt om het vertrouwen van consumenten in de producten te vergroten.
Aanvankelijk werden alleen beloningen beschikbaar gesteld voor wie een gat in de beveiliging van besturingssysteem iOS kon vinden. Dat is nu uitgebreid met macOS, iPadOS, tvOS, watchOS en iCloud, dus voor iPads, Macs, MacBooks, Apple TV en Apple Watch. Vorig jaar werd de iCloud gehackt. Of die inmiddels beter beveiligd is, is niet duidelijk. In ieder geval wordt voor het hacken daarvan geen beloning uitgeloofd.

Gedeeld

Geef een reactie