Beveiliging nieuws

Onze partners

Paraat

Centurion

DZ Technologies

Kiwa

Regio Control Veldt

Alphatronics

G4S

Bydemes

Koninklijke Oosterberg

ARAS

Add Secure

PG Security Systems

Advancis

Seris

SMC Alarmcentrale

Eagle Eye Networks

Nimo Drone Security

Dahua

IDIS

VBN

CDVI

Hanwha Vision Europe

Masset Solutions

Connect Security

Ajax Systems

Seagate

Genetec

CardAccess

Traka ASSA ABLOY

ASSA ABLOY

Top Security

NetworxConnect

Eizo

Securitas

i-Pro

Trigion

VEB

Oribi ID Solutions

Optex

Uniview

MPL

Nenova

SOBA

Gold-IP

Brivo

Avigilon Alta

Unii

De Beveiligingsjurist

SmartCell

EAL

CSL

Dero Security Products

HID

Hikvision

Boon Edam

BHVcertificaat.online

Multiwacht

VVNL

Akuvox

Explicate

Sequrix

Service Centrale Nederland

Nimo Dog Security

RoSecure

Bosch Security Systems

ASIS

Crown Security Services

Alarm Meldnet

GFT

OSEC

Lobeco

2N

VideoGuard

ADI

Paxton

20face

Secusoft

HD Security

Milestone

NIBHV

VAIBS

JMB Groep

SmartSD

Minder inbraken, maar meer diefstal rond woningen

18 mei 2021
Redactie
08:57

Nu inbrekers minder makkelijk in woningen kunnen toeslaan, lijken zij hun heil te zoeken in auto’s op de oprit, schuurtjes en kelderboxen. Het Verbond van Verzekeraars meldt dagelijks 200 tot 300 claims van inbraken in auto’s. Ook schuren en kelderboxen zijn in toenemende mate het doelwit van inbrekers.

Coen Staal, voorzitter van de stichting Nationale Inbraakpreventie: “Inbrekers zoeken altijd naar de zwakste schakel. Mensen hebben vaak minder zicht op hun schuurtje of oprit, ook al is men thuis. Uit het onderzoek van onze stichting blijkt dat de waarde van spullen in een schuur of kelderbox soms oploopt tot wel 7.000 euro. Denk maar eens aan gereedschap en (elektrische) fietsen. Uit auto’s worden vaak laptops en gereedschap ontvreemd.”

Camera’s schrikken af
De afgelopen jaren zijn steeds meer woningen voorzien van goede sloten en vooral van goed deurbeslag. De inbraakcijfers zijn niet voor niets meer dan gehalveerd in de afgelopen vijf jaar. Staal: “We hebben geconstateerd dat cilindertrekken –  een populaire inbraakmethode waarbij de van buiten zichtbare cilinder met geweld uit het slot wordt getrokken – door betere beveiliging steeds minder kansrijk is voor inbrekers. Zij  zoeken het mede daarom ook in auto’s en schuurtjes. We juichen het dan ook toe als bewoners een (deurbel)camera plaatsen en daarmee weer een extra stap zetten in het verbeteren van de veiligheid van woningen. Zo’n (deurbel)camera versterkt het gevoel van veiligheid, maar misschien nog wel belangrijker: het schrikt dieven af die het voorzien hebben op een schuurtje of auto op de oprit. Trouwens, de verwachting van alle experts is, dat, nadat onze maatschappij na corona weer helemaal open is gegaan, de inbraken weer flink zullen stijgen.”

Over de stichting Nationale Inbraak Preventie
De stichting Nationale Inbraak Preventie is een publiek-private samenwerking met als doel woningbezitters meer bewust te maken van goede inbraakpreventie, om daardoor bij te dragen aan het substantieel verlagen van het aantal inbra­ken en inbraakpogingen. Werd in 2012 bijna 92.000 keer ingebroken of een poging daartoe gedaan, in 2020 was dit gedaald tot onder de 30.000. De stichting organiseert tweemaal per jaar de Nationale Inbraakpreventie Weken, in mei/juni en november/ december. Partners in de stichting zijn de bedrijven Nemef, Ring  en Yale. Daarnaast werkt de stichting samen met het ministerie van Justitie en Veiligheid en met het Verbond van Verzekeraars.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

Seagate

MPL

Suricat

Wordt een partner