Minder incidenten met gevaarlijke stoffen gemeld

Volgens nu.nl zijn vorig jaar fors minder incidenten gerapporteerd tijdens het vervoer van gevaarlijke stoffen. Acht vervoerders hebben een rapportage gedaan, terwijl dat er in 2014 nog 22 waren.

Nu.nl is aan de informatie gekomen via een beroep op de Wet openbaar bestuur. Het gaat om rapportages van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILENT) over stoffen die in kleine hoeveelheden levensgevaarlijk kunnen zijn voor mens, dier en milieu.
Of er daadwerkelijk maar acht voorvallen hebben plaatsgevonden, is volgens nu.nl niet duidelijk. Vorig jaar bleek dat vervoerders mogelijk meldingen achter de hand houden uit angst voor boetes. Ook zou de rapporteer- en registratieprocedure niet duidelijk genoeg zijn. Volgens EVO, de belangenbehartiger van vijftienduizend handels- en productiebedrijven, wordt de meldplicht steeds bekender bij de bedrijven en neemt de bereidheid voor het melden van incidenten toe. EVO werkt samen met het ministerie en de inspectiediensten om het melden eenvoudiger te maken.

Gedeeld

Geef een reactie