Minister Blok van V&J verlaat Kabinet

De huidige (demissionair) minister Stef Blok van Veiligheid & Justitie keert niet terug in een nieuw Kabinet. Dat bevestigde zijn ministerie na berichtgeving in Het Financieele Dagblad. Blok volgde in januari Ard van der Steur op, die af moest treden vanwege de bonnetjesaffaire.

Het beoogde Kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie en de VVD hadden Blok graag teruggezien als minister. Maar die vindt het nu een mooi moment om een overstap te maken, zo zegt hij in het FD. “Ik ben 52 en hoop nog tot mijn 70ste te werken.” Hij keert niet terug in het Kabinet. Ook niet als de VVD een beroep op hem doet.
Blok werd tijdens het kabinet-Rutte I (2010-2012) bekend in de politiek als fractievoorzitter van de VVD. In het kabinet-Rutte II werd hij minister van Wonen en Rijksdienst. Sinds januari is hij minister van Veiligheid & Justitie. Collega’s noemen hem wel eens de meest onzichtbare minister van het Kabinet, of ‘het verborgen juweel’. Zelf noemt hij zich de enige VVD-er die erin geslaagd is een heel ministerie te laten verdwijnen. Dat was hij niet van plan met Veiligheid & Justitie. Dat moet één blijven, zegt hij. Blok vertelde nog niet te weten wat hij gaat doen na zijn korte ministerschap.

Gedeeld

Geef een reactie