Beveiliging nieuws

Onze partners

Paxton

Milestone

Secusoft

CSL

ASSA ABLOY

Avigilon Alta

Hanwha Vision Europe

Lobeco

i-Pro

Bosch Security Systems

VVNL

RoSecure

Trigion

Nenova

Centurion

Nimo Dog Security

Dahua

CardAccess

IDIS

SmartSD

Uniview

Sequrix

Traka ASSA ABLOY

VAIBS

2N

Akuvox

NetworxConnect

De Beveiligingsjurist

Securitas

Connect Security

Add Secure

Eizo

Crown Security Services

Explicate

NIBHV

Genetec

SmartCell

PG Security Systems

Gold-IP

VBN

HID

Bydemes

Service Centrale Nederland

Seris

Kiwa

Brivo

GFT

20face

Ajax Systems

DZ Technologies

Seagate

Nimo Drone Security

G4S

Masset Solutions

VideoGuard

Alarm Meldnet

Paraat

Regio Control Veldt

Unii

Alphatronics

Hikvision

VEB

Boon Edam

Koninklijke Oosterberg

OSEC

Optex

Top Security

EAL

CDVI

SMC Alarmcentrale

HD Security

JMB Groep

BHVcertificaat.online

Dero Security Products

ARAS

Multiwacht

SOBA

Advancis

Eagle Eye Networks

ASIS

ADI

MPL

Oribi ID Solutions

Minister volgt met burgemeester training ‘Omgaan met bedreiging’

6 februari 2019
Redactie
22:01

Rustig worden voordat je handelt en zo escalatie voorkomen. Dat is één van de doelen van de training ‘Omgaan met intimidatie en bedreiging’ die beschikbaar is voor burgemeesters, wethouders, raadsleden, Kamerleden en bewindslieden.

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft samen met burgemeester Daphne Bergman van Beuningen de training gevolgd. De minister zei: “Het is natuurlijk niet fijn dat zulke trainingen nodig zijn maar wel erg goed om te doen. Ik heb nu samen met burgemeester Bergman aan den lijve ondervonden hoe intimiderend een bedreigende situatie kan zijn. Het was nu natuurlijk niet echt maar het is goed om te doen om te leren ermee om te gaan. Ik ben er trots op dat we burgemeesters, wethouders, raadsleden en Kamerleden deze training bieden en ik roep hen ook op de training te doen. Het helpt je je voor te bereiden als zich ooit een onveilige situatie voordoet.”

Bewustwording
Inmiddels hebben zo’n 200 politieke ambtsdragers de training gevolgd. De training staat sinds kort ook open voor wethouders. De trainer legt tijdens de training uit wat er achter bedreigingen, intimidatie en beïnvloeding zit. Soms is het een pure uiting van boosheid, soms is het een instrument om iets gedaan te krijgen. Soms door ‘gewone Nederlanders’, soms door criminelen. De trainer geeft geen vechtles maar biedt bewustwording wat een bedreigende situatie met jou als persoon doet. Als je je daarvan bewust wordt, kun je eerst rustig worden en dan verstandig en rationeel handelen. Een tip van de trainer voor wie in zo’n situatie terecht komt is bijvoorbeeld rustig zeggen: ‘Ik zie dit als een bedreiging en dat vind ik niet prettig. Als je dit niet terugneemt, ga ik hier aangifte van doen’.
Elk jaar rapporteert het ministerie van BZK over politieke ambtsdragers die slachtoffer zijn van bedreigingen. Vorig jaar waren politieke ambtsdragers minder vaak slachtoffer dan een jaar eerder. Burgemeesters werden wel vaker bedreigd.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Seagate

MPL

Videoguard

Wordt een partner