Minister wil geheime diensten inzetten tegen drugsbendes

Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid zegt dat onorthodoxe maatregelen nodig zijn om de leiders van drugsbendes op te pakken. Deze schijnen namelijk vanuit verre landen, zoals Dubai te opereren. Daarom wil hij de AIVD en MIVD op deze zaken inzetten, zo vertelde hij in het televisieprogramma Buitenhof.

Vanwege de moord op advocaat Derk Wiersum, die kroongetuige Nabil B. bijstond, wil Grapperhaus nu alles op alles zetten om de hoofdverdachte Ridouan Taghi en andere topfiguren uit de drugswereld op te laten pakken. Zo wil hij honderd mensen aantrekken om een speciale brigade te vormen, die leden van gewelddadige drugsbendes moet opsporen en aanhouden. Het gaat daarbij om specialisten van onder andere de politie, de Belastingdienst en de FIOD.

Wet tegen privacybescherming
Op het moment voert Grapperhaus overleg met de ministers Bijleveld van Defensie en Ollongren van Buitenlandse Zaken over de inzet van de inlichtingendiensten. Ook wil hij de informatie-uitwisseling tussen het Openbaar Ministerie, de Koninklijke Marechaussee en het jeugdwerk verbeteren. Hij wil daarvoor een nieuwe wet invoeren, die moet voorkomen dat de privacywetgeving belemmeringen opwerpt. “Privacybescherming mag geen schild worden voor criminelen”, aldus de minister van J&V.

Gedeeld

Geef een reactie