Beveiliging nieuws

Onze partners

Gold-IP

NIBHV

Crown Security Services

Eizo

Service Centrale Nederland

Eagle Eye Networks

G4S

Bosch Security Systems

Multiwacht

Koninklijke Oosterberg

Hikvision

RoSecure

Seris

Connect Security

Bydemes

Nimo Drone Security

IDIS

i-Pro

Sequrix

ARAS

Seagate

EAL

GFT

BHVcertificaat.online

Regio Control Veldt

CDVI

Kiwa

Dero Security Products

Paraat

NetworxConnect

HID

Masset Solutions

DZ Technologies

CardAccess

De Beveiligingsjurist

Hanwha Vision Europe

VideoGuard

Dahua

Unii

Traka ASSA ABLOY

Add Secure

ASIS

VVNL

2N

Boon Edam

Ajax Systems

JMB Groep

VBN

Nenova

MPL

20face

CSL

OSEC

Genetec

ASSA ABLOY

HD Security

Paxton

Trigion

SOBA

Optex

SmartCell

Alphatronics

Advancis

Nimo Dog Security

Oribi ID Solutions

PG Security Systems

SmartSD

Milestone

Brivo

Lobeco

Securitas

Centurion

Uniview

ADI

Top Security

Alarm Meldnet

Akuvox

Secusoft

VEB

VAIBS

Avigilon Alta

SMC Alarmcentrale

Explicate

Misdaadjournalist Peter R. de Vries (64) overleden

15 juli 2021
Redactie
13:37

Peter R. de Vries is donderdag 15 juli in het ziekenhuis overleden. De bekende misdaadverslaggever werd vorige week op dinsdagavond neergeschoten en raakte daarbij zwaargewond. De Vries heeft volgens zijn familie geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen.

De Vries werd neergeschoten terwijl hij onderweg was van de RTL-studio aan het Amsterdamse Leidseplein naar een nabijgelegen parkeergarage. Hij had geen persoonsbeveiliging, omdat hij niet wilde zwichten voor intimidatie vanuit de onderwereld. ’On bended knee is no way to be free’, was het motto van de journalist, die niet alleen kritisch over de misdaad schreef, maar het ook opnam voor slachtoffers en nabestaanden die bij justitie op een dood spoor waren beland. “We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar”, aldus zijn familie.

Liquidaties
Het is nog niet duidelijk waarom De Vries is neergeschoten. De aanslag wordt in verband gebracht met de bende van Ridouan T. omdat de journalist kroongetuige Nabil B. als adviseur bijstond tijdens het Marengo-proces, rond een aantal liquidaties. Eerder werden al de onschuldige broer van B. en zijn advocaat Derk Wiersum op een vergelijkbare manier doodgeschoten. Volgens advocaat Inez Weski, die T. verdedigt, is er echter geen bewijs dat haar cliënt met de aanslag te maken heeft. Dankzij snel politieoptreden, konden kort na de aanslag wel twee verdachten worden opgepakt.

Loopbaan
Peter Rudolf de Vries begon zijn journalistieke loopbaan bij De Telegraaf. Een Haagse moordzaak waarmee hij aan de slag ging wekte zijn interesse voor de misdaadjournalistiek. De afgelopen vijfendertig jaar onderzocht hij meer dan 500 moorddossiers en groeide hij uit tot een van de bekendste misdaadjournalisten van Nederland. Hij werd vooral bekend door zijn eigen televisieprogramma ‘Peter R. de Vries, misdaadverslaggever’ dat tot 2012 zeventien jaar te zien was. De Vries ontving in 2008 een Emmy Award voor een tv-reportage waarin Joran van der Sloot in een auto met verborgen camera’s uitspraken deed over zijn vermeende betrokkenheid bij de verdwijning van Natalee Holloway. De Vries is 64 jaar geworden.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

MPL

Suricat

Seagate

Wordt een partner