Apple Watch heeft geen beveiliging tegen diefstal

De Apple Watch heeft geen activeringsvergendeling, dat dieven tegenhoudt van het wissen en opnieuw gebruiken van het slimme horloge.

Er is geen activeringsvergrendeling en het horloge is ook niet via software terug te vinden na diefstal. De Apple Watch is namelijk afhankelijk van een iPhone. Daardoor ontbreekt het aan beveiliging en kan de Apple Watch een gewild doelwit worden voor dieven. Ook de meeste andere smartwatches hebben last van dit gemis.

Zolang een gebruiker de Apple Watch blijft dragen, hoeft hij geen pincode in te voeren. Is het apparaat echter verwijderd geweest van zijn of haar pols, dan moet er een pincode worden ingevoerd.

Apple Watch wissenNa het wissen bij een eventuele diefstal wordt het apparaat niet vergrendeld. Dit zou echter wel mogelijk zijn als bijvoorbeeld het laatst bekende Apple ID gechecked zou worden alvorens je verder kan.

Het horloge is te resetten door de langwerpige knop aan de zijkant ingedrukt te houden. Een harde druk daarna opent de optie in het menu om alle inhoud en instellingen te wissen. Daarna is er geen spoor meer van de oude drager te ontdekken. Een dief kan vervolgens de Apple Watch koppelen aan zijn eigen iPhone.

Gedeeld

Geef een reactie