Beveiliging nieuws

Onze partners

G4S

VEB

VideoGuard

IDIS

Gold-IP

Advancis

Multiwacht

i-Pro

MPL

ADI

Traka ASSA ABLOY

Nimo Dog Security

Bosch Security Systems

SmartSD

Bydemes

Hanwha Vision Europe

Dahua

ASSA ABLOY

Nimo Drone Security

Milestone

Oribi ID Solutions

NIBHV

Eagle Eye Networks

Optex

Hikvision

Alphatronics

Trigion

Top Security

Seris

Explicate

Secusoft

Add Secure

ASIS

Akuvox

VVNL

Eizo

Crown Security Services

Seagate

HD Security

Unii

OSEC

EAL

SOBA

CDVI

De Beveiligingsjurist

Avigilon Alta

Uniview

Securitas

Koninklijke Oosterberg

Sequrix

Regio Control Veldt

Connect Security

CSL

Masset Solutions

Brivo

Paxton

ARAS

VAIBS

Paraat

2N

CardAccess

DZ Technologies

20face

Service Centrale Nederland

GFT

Alarm Meldnet

PG Security Systems

HID

Nenova

JMB Groep

SMC Alarmcentrale

BHVcertificaat.online

NetworxConnect

RoSecure

VBN

Genetec

Kiwa

SmartCell

Dero Security Products

Ajax Systems

Centurion

Lobeco

Mobiele bende aangehouden wegens diefstal dure horloges

19 augustus 2021
Redactie
09:25

Amsterdamse rechercheurs van District West hebben na een gedegen onderzoek kans gezien een groepje horlogedieven aan te houden. De vier verdachten, in de leeftijd van 22 tot en met 27 jaar, worden verdacht van diefstal van ruim tien dure horloges, in waarde variërend van een paar honderd euro tot tienduizenden euro’s.

De verdachten kwamen in beeld nadat er – vanaf maart – diverse aangiftes werden gedaan van horlogediefstallen. In de aangiftes kwam steeds dezelfde werkwijze en overeenkomstige signalementen naar voren: het slachtoffer liep op straat en werd door een groepje mannen aangesproken. De dieven gebruikten vervolgens een zogenaamde ‘voetbaltruc’ of ‘dansje’ om het horloge van het slachtoffer ongemerkt te stelen.

Zaken gebundeld
De recherche heeft de zaken gezamenlijk opgepakt. Hierbij heeft het rechercheteam onder andere bewakingsbeelden en beelden van een mobiele telefoon gebruikt om de identiteit van de verdachten te achterhalen. Op dinsdag 17 augustus zijn drie verdachten in één woning en de vierde verdachte in een andere woning aangehouden. Het betreft vier mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Mobiel banditisme
Er wordt onderzocht of er sprake is van mobiel banditisme. Mobiel banditisme is een vorm van internationaal georganiseerde criminaliteit. Het gaat hierbij om rondtrekkende bendes die delicten plegen als babbeltrucs, zakkenrollerij, inbraken, winkel-, metaal- en autodiefstal.

Beperkingen
De vier verdachten worden op vrijdag 20 augustus voorgeleid bij de rechter-commissaris en zitten in beperkingen. Dit houdt in dat zij buiten hun raadsman niemand mogen zien of spreken. Het onderzoek loopt verder. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Pas op voor voetbaltrucs
Bij een ‘voetbaltruc’ leggen zakkenrollers op straat contact met het slachtoffer en leiden het af door bijvoorbeeld een vuurtje te vragen, naar de weg te vragen of een high five te doen. Als iemand daarop ingaat, schudt/pakt de dief zijn of haar hand, en plaatst zijn benen tussen de benen van het slachtoffer. Terwijl op die manier het bovenlichaam van het slachtoffer uit balans raakt, steelt de zakkenroller zijn persoonlijke goederen.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner