Beveiliging nieuws

Onze partners

Eagle Eye Networks

NIBHV

Service Centrale Nederland

Bydemes

Centurion

De Beveiligingsjurist

ASIS

Optex

Sequrix

Unii

RoSecure

VAIBS

Brivo

Hikvision

20face

GFT

Paxton

Uniview

Multiwacht

SMC Alarmcentrale

JMB Groep

DZ Technologies

Regio Control Veldt

Alphatronics

Eizo

2N

VBN

SOBA

Crown Security Services

Alarm Meldnet

IDIS

Oribi ID Solutions

i-Pro

NetworxConnect

Nenova

Seris

Connect Security

HD Security

HID

Genetec

Hanwha Vision Europe

BHVcertificaat.online

ARAS

CSL

Top Security

Dero Security Products

Avigilon Alta

CDVI

Advancis

VideoGuard

Kiwa

MPL

VEB

G4S

Lobeco

ASSA ABLOY

Seagate

Koninklijke Oosterberg

SmartSD

Dahua

Traka ASSA ABLOY

Add Secure

Nimo Drone Security

Trigion

ADI

CardAccess

Secusoft

Securitas

Akuvox

SmartCell

Nimo Dog Security

Masset Solutions

Gold-IP

Ajax Systems

Milestone

Paraat

OSEC

Bosch Security Systems

EAL

Explicate

VVNL

PG Security Systems

Mogelijk weer evenementen komende zomermaanden

21 januari 2021
Redactie
15:12

Goed nieuws voor evenementenbeveiligers. Een garantiefonds van de overheid moet het mogelijk maken om weer evenementen te organiseren voor de komende zomermaanden. Er zou hiervoor 300 miljoen euro beschikbaar zijn. Als evenementen toch niet door kunnen gaan, ontvangt de organisator een vergoeding uit het fonds.

Het uitstellen van evenementen tot Nederland coronavrij is, is geen optie. De organisatoren en hun toeleveranciers kunnen het ontbreken van inkomsten niet zo lang volhouden. Als van de zomer blijkt dat evenementen weer mogelijk worden, is het te laat om ze nog te organiseren. Daar is volgens experts minstens een half jaar tijd voor nodig. Met een garantiefonds kunnen de organisatoren nu voorbereidingen treffen, die vergoed worden als het evenement niet door gaat omdat er nog te veel besmettingen zijn of omdat de sneltests nog niet goed genoeg blijken te zijn.

Hoop
In Duitsland is een dergelijk plan al eerder doorgevoerd. Daarvoor is 2,5 miljard euro vrij gemaakt. Nu Nederland volgt, is er weer hoop voor organisatoren van evenementen en beveiligingsbedrijven die voor de orde en veiligheid zorgen. Grote evenementen zijn voor dit jaar niet te verwachten, omdat die minstens een jaar voorbereiding vergen, maar het zal geen verloren jaar worden zoals 2020.
Het garantiefonds volgt op een motie die vorige week werd ingediend door Rob Jetten van D66 en Hugo Dijkhoff van de VVD en die woensdagavond 20 januari door vrijwel alle partijen in de Tweede Kamer werd ondersteund.
De Alliantie van Evenementenbouwers, waarin de organisatoren van publieksevenementen op het gebied van sport, cultuur en entertainment zich hebben verenigd, kwam begin deze maand met een paginagrote advertentie in de dagbladen waarin grootschalige evenementen werden aangekondigd. Dit onder voorbehoud van een garantiefonds naar Duits model. De Alliantie wilde uiterlijk 1 februari duidelijkheid krijgen over wat wel en niet kan.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

MPL

Seagate

Videoguard

Wordt een partner