Beveiliging nieuws

Onze partners

Securitas

ARAS

VAIBS

Uniview

VVNL

Top Security

Centurion

SmartSD

Eagle Eye Networks

PG Security Systems

Avigilon Alta

RoSecure

Unii

Gold-IP

HID

Lobeco

20face

ASIS

NIBHV

Hanwha Vision Europe

Seris

Eizo

Secusoft

Bosch Security Systems

Advancis

SMC Alarmcentrale

Paxton

i-Pro

Ajax Systems

Crown Security Services

DZ Technologies

Regio Control Veldt

Connect Security

GFT

Explicate

Dahua

Brivo

De Beveiligingsjurist

EAL

Paraat

Alarm Meldnet

ADI

CDVI

Oribi ID Solutions

Dero Security Products

Alphatronics

Trigion

Masset Solutions

BHVcertificaat.online

NetworxConnect

HD Security

Sequrix

Genetec

Nimo Drone Security

Hikvision

Nenova

OSEC

Koninklijke Oosterberg

CardAccess

Nimo Dog Security

Service Centrale Nederland

ASSA ABLOY

Milestone

Seagate

Multiwacht

Akuvox

VEB

VBN

VideoGuard

MPL

Optex

JMB Groep

CSL

Traka ASSA ABLOY

SOBA

2N

Kiwa

SmartCell

G4S

IDIS

Boon Edam

Bydemes

Add Secure

Motorbendes blijven groeien ondanks de verboden

21 oktober 2019
Redactie
08:41

Hoewel de grootste ‘outlaw’ motorclubs de afgelopen jaren zijn verboden, groeit het aantal leden van dergelijke organisaties, maakt De Telegraaf bekend. Twee jaar geleden waren het er 1980. Nu zijn het er al 2130. Zij sluiten zich aan bij nieuwe clubs, die nog niet verboden zijn.

De snelste groeier is volgens De Telegraaf de organisatie MC Hardliners. Motorrijders die lid waren van de nu verboden clubs, sluiten zich hier massaal bij aan. Daarmee blijkt het beleid van de overheid om verdachte motorclubs te verbieden weinig uit te halen. Als na jarenlange procedures een club eindelijk verboden wordt, zijn er alweer twee nieuwe opgericht. MC Hardliners lijkt veel op de voormalige Hells Angels en is vanuit de gevangenis opgericht door Lysander de R. die een straf van 9 jaar uitzit. De nieuwe motorclub heeft inmiddels negen chapters met zo’n honderd leden en is actief vanuit onder andere Amsterdam, Haarlem en Alkmaar.

Versplintering
Met name motorclub Caloh Wagoh wordt door justitie verdacht van het plegen van geweld in opdracht van de onderwereld. Daarom is ook voor deze organisatie een verbod aangevraagd bij de rechter. Het lijkt er echter op dat er meer clubs worden opgericht dan verboden. Nederland heeft nu bijvoorbeeld ook een chapter van MC Loners, een motorclub die actief is Canada, de Verenigde Staten en enkele Europese landen. Er zouden nauwe banden zijn met de Bandidos. Dat was de eerste club die in Nederland werd verboden. De kans is dus groot dat voormalige Bandidos-leden naar MC Loners zullen overstappen. De nieuwe clubs houden rekening met een eventueel verbod en bedenken slimme constructies om dat tegen te gaan. Daarnaast treedt volgens de politie een zorgwekkende versplintering op, waarbij mensen voor verschillende clubs actief zijn. In de ‘oude tijd’ was dat ondenkbaar. Ook worden clubs opgericht voor korte periodes. Bijvoorbeeld om één bepaalde klus uit te voeren. Het enige wat in positieve zin veranderd is, is dat de clubs zich minder dan voorheen in het openbaar manifesteren om niet onnodig het gezag te provoceren.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

MPL

Wordt een partner