Beveiliging nieuws

Onze partners

Genetec

JMB Groep

Brivo

CDVI

Milestone

Nimo Dog Security

De Beveiligingsjurist

ARAS

Unii

Add Secure

Service Centrale Nederland

Crown Security Services

Securitas

EAL

OSEC

VBN

Oribi ID Solutions

Lobeco

Koninklijke Oosterberg

SmartSD

Explicate

HID

ASSA ABLOY

HD Security

Dero Security Products

Hanwha Vision Europe

2N

SOBA

MPL

Dahua

ADI

Eagle Eye Networks

BHVcertificaat.online

Masset Solutions

VideoGuard

Kiwa

CardAccess

CSL

Trigion

DZ Technologies

PG Security Systems

SMC Alarmcentrale

Nenova

Alphatronics

Traka ASSA ABLOY

Paraat

NetworxConnect

Ajax Systems

Advancis

Gold-IP

Alarm Meldnet

Multiwacht

Akuvox

Bydemes

i-Pro

NIBHV

ASIS

VAIBS

Regio Control Veldt

Bosch Security Systems

Optex

IDIS

GFT

Seagate

RoSecure

VEB

Connect Security

Eizo

Secusoft

VVNL

Uniview

Top Security

20face

SmartCell

Seris

Avigilon Alta

Sequrix

Centurion

Hikvision

Paxton

G4S

Nimo Drone Security

Nederlanders voelen zich veiliger door veiligheidsmaatregelen

17 november 2017
Redactie
08:12

Negen op de tien Nederlanders hebben begrip voor veiligheidsmaatregelen die genomen worden. Zes op de tien Nederlanders voelen zich door deze maatregelen ook veiliger. Dit blijkt uit de basismeting najaar 2017 van de Risico- en Crisisbarometer (RCB).

64 procent van de Nederlanders maakt zich zorgen over een terroristische aanslag. Dit percentage is nagenoeg gelijk aan de uitkomst van de vorige meting (voorjaar 2017). Gedaald is het aantal Nederlanders dat zich zorgen maakt over extremisme en spanningen tussen bevolkingsgroepen.

Cyberdreigingen
Het aantal Nederlanders dat zich zorgen maakt over cyberdreigingen, is gestegen van 22 naar 28 procent. Mensen schatten de kans op een cyberaanval groter in dan de kans op een terroristische aanslag. Daarnaast denkt 40 procent van de Nederlanders dat hun persoonlijke veiligheid of die van gezinsleden in gevaar is door terrorisme. Als het gaat om cyberdreigingen denkt 15 procent dit.
Nederlanders voelen zich nog steeds het minst veilig bij openbare evenementen, op vliegvelden en op treinstations. Dit leidt er echter niet toe, dat meer mensen deze locaties mijden.
Acht op de tien Nederlanders vinden het goed dat de overheid investeert in het voorkomen van radicalisering. Een op de vier Nederlanders heeft vertrouwen in de effectiviteit hiervan. Ook beveiligingsmaatregelen worden gewaardeerd, zoals extra bagagecontrole bij evenementen en het plaatsen van fysieke objecten, zoals betonblokken en hekwerken bij drukke openbare locaties.

Over de Risico- en Crisisbarometer
De Risico- en Crisisbarometer is de halfjaarlijkse meting onder Nederlanders over hun zorgen, gevoel van veiligheid en vertrouwen in de overheid tijdens rampen en crises. De RCB wordt tweemaal per jaar in opdracht van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid uitgevoerd. Daarnaast kan de RCB bij (dreigende) crisis op acute basis worden uitgevoerd. De meting is uitgevoerd in oktober 2017 onder 805 respondenten.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

Suricat

MPL

Seagate

Wordt een partner