Beveiliging nieuws

Onze partners

NIBHV

Nimo Drone Security

G4S

Paraat

SmartSD

VEB

VideoGuard

CSL

Lobeco

SMC Alarmcentrale

MPL

Bydemes

Add Secure

Traka ASSA ABLOY

Alphatronics

Trigion

DZ Technologies

Unii

PG Security Systems

20face

ADI

Dero Security Products

GFT

Avigilon Alta

JMB Groep

Akuvox

Advancis

HD Security

VVNL

Milestone

SmartCell

Bosch Security Systems

Masset Solutions

Hikvision

Eizo

Boon Edam

Kiwa

Brivo

Sequrix

Top Security

Seagate

ASSA ABLOY

2N

Alarm Meldnet

Explicate

OSEC

Seris

Service Centrale Nederland

i-Pro

Secusoft

Nenova

Paxton

Multiwacht

Regio Control Veldt

Connect Security

ASIS

Crown Security Services

Securitas

VBN

BHVcertificaat.online

Genetec

Dahua

SOBA

Gold-IP

Koninklijke Oosterberg

Oribi ID Solutions

Hanwha Vision Europe

EAL

Optex

CDVI

CardAccess

IDIS

NetworxConnect

VAIBS

Centurion

ARAS

RoSecure

HID

Uniview

Ajax Systems

Nimo Dog Security

Eagle Eye Networks

De Beveiligingsjurist

Nederlandse Veiligheidsbranche blij met één cao voor sector

25 oktober 2021
Redactie
14:05

De Nederlandse Veiligheidsbranche zegt blij te zijn dat de cao Particuliere Beveiliging ook de komende jaren geldt voor de hele bedrijfstak. De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft namelijk besloten de cao Particuliere Beveiliging opnieuw voor twee jaar algemeen verbindend te verklaren.

Het besluit van de minister betekent dat alle bedrijven binnen het traditionele domein van de particuliere beveiliging aan de cao Particuliere Beveiliging gebonden zijn. Dat betreft dus bedrijven die objectbeveiliging en surveillancediensten aanbieden. Bedrijven die beveiligers leveren voor festivals en andere grote evenementen vallen hier buiten.

Dispensatiebesluit
Eerder had de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid leden van brancheorganisatie VBe NL uitgezonderd van de cao Particuliere Beveiliging via een dispensatiebesluit. Dit besluit werd kortgeleden vernietigd door de Rechtbank Midden-Nederland. De rechter vond dat de minister niet kon motiveren waarom leden van VBe NL zich niet zouden moeten houden aan de cao Particuliere Beveiliging. Tegen deze rechterlijke uitspraak heeft de minister geen beroep aangetekend. De minister heeft nu het dispensatieverzoek van VBe NL afgewezen.

Cao Veiligheidsdomein ook nog van toepassing
Volgens bestuurder Erik Honkoop van CNV Vakmensen betekent het intrekken van de dispensatie niet dat de cao Veiligheidsdomein niet meer van toepassing is. “Beveiligers die werken bij VBe NL-bedrijven behouden gewoon hun cao-rechten uit de cao Veiligheidsdomein, maar ze hebben daarnaast recht op arbeidsvoorwaarden uit de cao Particuliere Beveiliging. Voor de beveiligers bij VBe NL-bedrijven is het intrekken van de dispensatie dus een enorme winst: ze ontlenen nu recht aan beide cao’s.”
Dat zegt ook voorzitter Ard van der Steur van de Nederlandse Veiligheidsbranche: “Het is goed om te bedenken dat de cao een minimum is en dat het bedrijven – of organisaties van bedrijven – altijd vrijstaat om daarboven aanvullende afspraken voor eigen mensen te maken.”

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner