Beveiliging nieuws

Onze partners

Dero Security Products

BHVcertificaat.online

VAIBS

EAL

ARAS

Alphatronics

De Beveiligingsjurist

i-Pro

Multiwacht

Koninklijke Oosterberg

JMB Groep

HD Security

CSL

Akuvox

Genetec

Nimo Drone Security

Oribi ID Solutions

CardAccess

Securitas

Seris

Eagle Eye Networks

IDIS

Add Secure

DZ Technologies

Advancis

Bosch Security Systems

Optex

VEB

VVNL

GFT

OSEC

Seagate

RoSecure

Hikvision

20face

Dahua

Brivo

Nimo Dog Security

Regio Control Veldt

Explicate

Connect Security

Kiwa

Bydemes

Paraat

Sequrix

NIBHV

Crown Security Services

Trigion

ADI

Top Security

Masset Solutions

VBN

SMC Alarmcentrale

CDVI

SOBA

Centurion

Service Centrale Nederland

2N

VideoGuard

Alarm Meldnet

Avigilon Alta

Paxton

ASSA ABLOY

Uniview

SmartCell

Traka ASSA ABLOY

Ajax Systems

Milestone

G4S

Hanwha Vision Europe

HID

SmartSD

Unii

MPL

Gold-IP

Eizo

Secusoft

Lobeco

Nenova

PG Security Systems

ASIS

NetworxConnect

Negen verdachten omvangrijke ondermijning aangehouden

21 mei 2021
Redactie
07:54

Twee omvangrijke ondermijningsonderzoeken hebben deze week geleid tot negen aanhoudingen en inbeslagname van bijna 400.000 euro. De onderzoeken hadden te maken met grootschalige smokkel van drugs via de Rotterdamse haven. Een van de onderzoeken was gericht op corrupte havenmedewerkers.

Het gaat om een onderzoek van het Ondermijningsteam van de Dienst Regionale Recherche van de politie eenheid Rotterdam en een onderzoek van het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie. Door de raakvlakken tussen de twee onderzoeken werd  tegelijkertijd overgegaan tot doorzoekingen en aanhoudingen.

Cocaïne
Eén van de onderzoeken was gericht op criminele samenwerkingsverbanden en op de invoer van grote partijen cocaïne via containers in de Rotterdamse haven. Het onderzoek startte in februari van dit jaar en is een vervolg op eerdere onderzoeken. Het wordt uitgevoerd door het Ondermijningsteam van de Dienst Regionale Recherche van de politie-eenheid Rotterdam, dat in maart van dit jaar al drie verdachten in dit onderzoek aanhield. Maandagochtend zijn invallen en zoekingen gedaan in woningen in Rotterdam, Bleiswijk, Hank, Etten-Leur, Ridderkerk en Uithoorn. Op de verschillende adressen werden vijf personen aangehouden van 25-, 26-, 30-, 41- en 50 jaar oud. Er werd ook veel dure designerkleding, horloges, auto’s (2) en 240.000 euro gevonden. Die zijn in beslag genomen.
Dinsdag werden nog twee verdachten aangehouden. Eén van hen is 28 jaar en werd aangehouden in Rozenburg. De ander is 50 jaar en werd op Schiphol aangehouden. Ook deze twee verdachten zijn ingesloten. Met deze aanhoudingen is het onderzoek nog niet afgesloten en worden meer aanhoudingen niet uitgesloten.

Corruptie bij rederij
Het andere onderzoek was gericht op corrupte handelingen van medewerkers binnen een rederij in de Rotterdamse haven. Dit kwam aan het licht nadat het Hit And Run Cargo-team (HARC) onderzoek deed naar vier verschillende onderscheppingen van grote drugspartijen tussen november 2020 en februari 2021.
Op twee verschillende adressen in Rotterdam werden aanhoudingen verricht en doorzoekingen gedaan. Twee vrouwen, 24 en 28 jaar oud, zijn aangehouden op verdenking van niet-ambtelijke corruptie en het medeplegen van het importeren van verdovende middelen.
Net als bij het andere onderzoek werden ook in dit onderzoek luxe goederen in beslag genomen, waaronder een auto, designerkleding en luxe accessoires. Daarnaast werd in totaal bijna 150.000 euro gevonden in beslag genomen.
Alle verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en die heeft beslist dat zij 14 dagen langer vast blijven zitten.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner