New Security 2021 ondanks corona groot succes

Hoewel ook in België de besmettingscijfers fors zijn, mocht de vakbeurs New Security afgelopen week een indrukwekkend aantal bezoekers verwelkomen. Mensen waren duidelijk weer hard toe aan fysieke ontmoetingen met hun zakenpartners. 

De tweejaarlijkse vakbeurs in België was wel iets kleiner dan tijdens eerdere edities, maar de vijftig exposanten maakten een bezoek toch bijzonder de moeite waard, ook vanuit Nederland. Het was duidelijk een netwerkevenement, waarbij bezoekende installateurs en eindgebruikers ook elkaar opzochten om van gedachte te wisselen. Er waren voor een vakbeurs opvallend weinig producten te zien. Daar stond tegenover dat op de stands veel deskundigen aanwezig waren om bezoekers te informeren over de nieuwste en de toekomstige ontwikkelingen.

ADI Global presenteerde de laatste innovaties van Axis, Honeywell, Milestone en Paxton. De nieuwe producten werden in één, geïntegreerd systeem gepresenteerd, met naadloos samenwerkende hard- en software. Buiten was een intelligente camera geplaatst, die vanuit de stand bediend kon worden om zo bezoekers de kracht van analytics te laten ervaren.

ASSA ABLOY presenteerde Incedo Business, een flexibele en platformgebaseerde oplossing voor toegangsbeheer die is ontwikkeld om met de gebruiker mee te groeien. Ook te zien waren Cliq, Aperio en Code Handle. ASSA ABLOY brengt de merken ASSA ABLOY, ABLOY, eff-eff, IKON, JPM, Litto, Mul-T-Lock, Vachette, Yale en PLANET. Aperio biedt een handige draadloze uitbreiding van het toegangsbeheer. CLIQ beschermt organisaties tegen veiligheidsrisico’s als gevolg van zoekgeraakte sleutels. En met de intuïtieve beheersoftware van SMARTair regelen, identificeren en updaten facilitair managers wie er toegang heeft tot welke deur.

Axis Communications toonde niet alleen de nieuwste camera’s, maar liet ook zien wat het op het gebied van toegangsbeheer in huis heeft. Daarnaast is het bedrijf al een aantal jaren actief in geluidsinstallaties, die direct op het IP-netwerk zijn aan te sluiten. Getoond werd de nieuwste minispeaker, die geschikt is voor achtergrondmuziek, maar die in noodsituaties ook voor mededelingen kan dienen.

ByDemes kwam met nieuws van VESTA naar de beurs, zoals op het gebied van draadloze beveiligingssystemen, medische alarmsystemen en domoticasystemen. Speciale aandacht ging uit naar een complete oplossing voor medisch alarm met valdetectie en plaatsbepaling via GPS. Als met de drager iets gebeurt, krijgen de meldkamer en eventueel familieleden automatisch een melding met locatiegegevens en een spreek-luister-verbinding. Verder toonde de exposant de oplossingen van CSL voor M2M-verbindingen voor grote inbraakbeveiligingsmerken en activering via het SIMALARM-platform. Verder werd de fusie van de Alarm.com-cloud en VESTA-systemen getoond, voor videoanalyse, automatisering en toegang. De integratie van Vesta met Hyundai en Hikvision IP camera’s was te zien, evenals IP, intercom en monitoren van Hyundai en IP AirSpace en smarthome-producten van Fibaro, Aeotec, MCO Home en Philio.

CDVI richtte zich tijdens de beurs vooral op de markt voor high security. Zo werden de Krypto High Security-toegangssystemen getoond, waarbij ook aftappen van het Wiegand-signaal niet langer mogelijk is om deuren onbevoegd geopend te krijgen. De Mifare DESFire credentials maken dit systeem ondoordringbaar, aldus de exposant. Dankzij de toevoeging van de Bluetooth en NFC-ready lezer/keypads is het mogelijk om de smartphone te gebruiken als toegangspas. CDVI toonde verder de biometrische oplossingen van ievo, De Ultimate- en Micro-lezers zijn naadloos te integreren in Atrium Krypto.

CSL presenteerde het hele portfolio voor alarmtransmissie. Vooral de MiniAir2 kreeg aandacht, waarmee CSL de Belgische markt wil veroveren. Verschillende deskundigen waren aanwezig om antwoord te geven op vragen over wat er moet gebeuren als ook in België gestopt wordt met analoge telefonie en ISDN. De MiniAir 2, DualCom Pro Range, CSL Router met roaming SIM-technologie en Managed 4G SIMs bieden dan veilige en makkelijk te installeren alternatieven.

Dahua stond buiten met een mobiele showroom, waarmee werd aangetoond dat ook in de duisternis nog uitstekende kleurenbeelden zijn te verkrijgen met de nieuwste bewakingscamera’s. Uiteraard ging volop aandacht uit naar de drie belangrijkste innovaties van dit moment: FullColor 2.0, TIOC 2.0 en de warmtebeeldcamera’s Eureka.

Eagle Eye Networks en Brivo lieten België kennismaken met het fenomeen Security in the Cloud. Uitgelegd werd hoe cameratoezicht en toegangsbeheer via de cloud functioneren en hoe deze oplossing bijdraagt aan het slimmer maken van gebouwen. Daarnaast werd een via de cloud communicerende bodycam getoond.

Bij fabrikant GR Technics ging de aandacht uit naar de Stalico Solar Tower. Dit is een all-in-one cameramast, gevoed door zonnepanelen en fuelcells. Zo ontstaat een autonome en ecologische oplossing, die zonder lawaai en zonder emissie onbeperkt is in te zetten voor mobiel cameratoezicht op plaatsen waar geen netspanning beschikbaar is. GR Technics levert daarnaast lichtmasten en andere complete maatwerkoplossingen voor onder andere bouwplaatsen.

Tijdens de beurs verzorgde cyberspecialist Fred Streefland van Hikvision een lezing over cybersecurity voor beveiligingssystemen. Een onderwerp dat in de wereld van fysieke beveiliging nog sterk wordt onderschat.

Milestone liet op de stand van ADI integraties zien met Axis, Honeywell en Paxton en toonde ook de nieuwste Husky-recorders. Dat zijn recorders waarop de software al gebruiksklaar is geïnstalleerd en waarop IP-camera’s van de meest uiteenlopende merken aangesloten kunnen worden.

Paxton was ditmaal te gast bij ADI, waar het bekende team demonstraties gaf met het nieuwe Paxton10, waarbij toegangsbeheer gecombineerd wordt met cameratoezicht en alarmering met beeld bij incidenten.

SmartSD besloot op het laatste moment om deel te nemen aan New Security omdat het een eerste goede gelegenheid was om weer klanten en leveranciers te ontmoeten. Opvallend was dat er nauwelijks producten werden getoond. De foto laat zien dat dit niet tot minder belangstelling heeft geleid.

Bij Texecom lag de nadruk op de nieuwe Capture-bewegingsmelders. Tijdens de beurs werd uitgelegd hoe deze te gebruiken zijn in combinatie met Texecom Cloud, Texecom Connect-app en het aanbod van digitale diensten. Met deze geïntegreerde oplossingen is ‘Security as a Service’ aan te bieden, waarmee installateurs ook de komende jaren goed concurrerend kunnen blijven.

Op een prachtige stand toonde Top Security de nieuwste producten, waaronder de Qolsys IQ 2+, die de distributeur omschrijft als de start voor een veilig en vertrouwd huis. Ook nieuw was een toegangssysteem voor 128 deuren op basis van Mifare DESFire, Bluetooth of NFC. Integraties van gebouwbeheer en cameratoezicht waren te zien, evenals de nieuwste producten van DSC, waarbij Top Security het ingewikkelde beheer van licenties uit handen kan nemen. Bijzonder was verder een mistgenerator voor in vrachtwagens en campers, de Lorry Guard. Hoe druk het was op de stand werd nauwkeurig bijgehouden met een fisheye-camera van Milesight.

Bezoekers kwamen niets tekort tijdens New Security. De gastvrije organisatie zorgde voor gratis drankjes en broodjes.

De eerste dag werd afgesloten met een daverend popconcert.

Gedeeld

Geef een antwoord