Beveiliging nieuws

Onze partners

Paxton

Ajax Systems

Milestone

Dahua

Centurion

DZ Technologies

Connect Security

Lobeco

ADI

SmartSD

IDIS

EAL

Dero Security Products

CSL

HD Security

Sequrix

Nimo Dog Security

CardAccess

Paraat

Service Centrale Nederland

Akuvox

Seagate

Add Secure

OSEC

ASSA ABLOY

Koninklijke Oosterberg

Avigilon Alta

Bydemes

CDVI

Securitas

G4S

RoSecure

Alarm Meldnet

VVNL

Unii

Regio Control Veldt

Uniview

SOBA

PG Security Systems

MPL

Seris

Multiwacht

Crown Security Services

Eagle Eye Networks

Hikvision

VAIBS

Gold-IP

Nenova

Genetec

i-Pro

VBN

Secusoft

Brivo

Explicate

Masset Solutions

Alphatronics

Nimo Drone Security

ASIS

De Beveiligingsjurist

BHVcertificaat.online

Kiwa

ARAS

Traka ASSA ABLOY

20face

Advancis

VideoGuard

Top Security

Bosch Security Systems

SMC Alarmcentrale

JMB Groep

VEB

NetworxConnect

GFT

SmartCell

Trigion

NIBHV

Optex

Oribi ID Solutions

Eizo

Hanwha Vision Europe

2N

HID

Nieuwe aanpak veiligheid kleine bedrijven (VKB) 2014

4 februari 2014
Redactie
11:46

Er komt in 2014 opnieuw geld beschikbaar voor de veiligheid van kleine bedrijven. Dit geld wordt gebruikt om ondernemers, werknemers en hun zaak zo goed mogelijk te beveiligen tegen overvallen, diefstal, inbraak, agressie en andere veiligheidsrisico’s.

De meest belangrijke aanpassing van de aanpak houdt in dat de ondernemers, per type maatregel, uit meerdere leveranciers (en installateurs) kunnen kiezen. Vooruitlopend op een formeel akkoord van het ministerie van Veiligheid en Justitie kunnen leveranciers vanaf vandaag alvast aanbiedingen indienen.

veilig ondernemen .nl

De nieuwe invulling is mede gebaseerd op de evaluatie van de aanpak in 2013. Na deze evaluatie is een vervolgonderzoek gedaan naar mogelijke scenario’s voor een aangepaste aanpak. Adviesbureau Andersson Elffers Felix (AEF) heeft hiervoor gesprekken gevoerd met alle betrokken partijen en de opdrachtgever, het ministerie van Veiligheid en Justitie. Dit proces heeft geleid tot een aanpak waarbij meer leveranciers en daarmee ook meer installateurs aan kunnen sluiten.

Evenals in 2013 voert het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) een gratis veiligheidsscan uit bij de ondernemer. Waar mogelijk zal hierbij extra maatwerk worden geleverd. Dit gebeurt vooral door meer branchespecifieke scans aan te bieden. Op basis van de scan krijgt de ondernemer een advies voor organisatorische, bouwkundige, elektronische en/of digitale maatregelen. Wanneer de ondernemer kiest voor een van de VKB-aanbiedingen krijgt hij of zij de helft van zijn investering, tot een maximum van 1000 euro vergoed. Belangrijk verschil met 2013 is dat er per maatregel meerdere leveranciers met een aanbieding in de aanpak zullen worden opgenomen en er dus ook meer installateurs kunnen aanhaken.

Aanbiedingen kunnen, net als in 2013, betrekking hebben op bouwkundige, elektronische, digitale of organisatorische verbeteringen. De criteria waaraan de aanbiedingen moeten voldoen zijn opgesteld door TNO, die de aanbiedingen ook zal beoordelen. Vanaf 4 tot en met 28 februari 2014 kunnen leveranciers aanbiedingen indienen.

Link: ccv-veiligondernemen.nl

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner