Beveiliging nieuws

Onze partners

VAIBS

Koninklijke Oosterberg

Explicate

JMB Groep

ADI

Dahua

Brivo

Centurion

VEB

Lobeco

i-Pro

Regio Control Veldt

HD Security

MPL

VBN

NIBHV

Crown Security Services

Traka ASSA ABLOY

Oribi ID Solutions

Boon Edam

Eizo

Nenova

DZ Technologies

PG Security Systems

Connect Security

Securitas

Bosch Security Systems

ARAS

ASIS

SMC Alarmcentrale

Hikvision

GFT

Milestone

G4S

De Beveiligingsjurist

CDVI

Eagle Eye Networks

HID

Sequrix

CSL

Alphatronics

Ajax Systems

Bydemes

Paraat

Akuvox

EAL

Optex

CardAccess

Nimo Dog Security

Genetec

VVNL

Alarm Meldnet

20face

Advancis

Kiwa

NetworxConnect

SOBA

ASSA ABLOY

Nimo Drone Security

Unii

Secusoft

Gold-IP

IDIS

OSEC

Paxton

SmartSD

SmartCell

Avigilon Alta

Uniview

Multiwacht

Top Security

Add Secure

2N

BHVcertificaat.online

Hanwha Vision Europe

Trigion

RoSecure

VideoGuard

Seagate

Dero Security Products

Service Centrale Nederland

Masset Solutions

Seris

Nieuwe baan ‘privacy waakhond’

18 januari 2016
Redactie
15:09

Jacob Kohnstamm is benoemd tot voorzitter van de Regionale Toetsingscommissies Euthanasie. Zijn benoeming gaat in op 1 april 2016 en geldt voor vier jaar. Hij blijft tot 1 augustus part time voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens, dat 1 januari het College Bescherming Persoonsgegevens heeft opgevolgd.

De ministers Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie hebben Jacob Kohnstamm benoemd tot coördinerend voorzitter van de Regionale Toetsingscommissies Euthanasie (RTE’s). Deze volgt hiermee Willie Swildens-Rozendaal op, van wie de benoemingstermijn op 1 januari 2016 afliep. Momenteel neemt Paul van Wersch de functie waar.

Jacob Kohnstamm
Sinds 2004 is Kohnstamm voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens (voorheen College bescherming persoonsgegevens). Zijn tweede en laatste benoemingstermijn loopt op 1 augustus 2016 af. Van 1 april tot 1 augustus zal hij het voorzitterschap van de Autoriteit Persoonsgegevens daarom in part time-verband vervullen.
Als afgestudeerd jurist (hoofdrichting Staatsrecht) werkte Kohnstamm eind jaren ‘70 en begin jaren ’80 als advocaat. Vervolgens heeft hij een omvangrijke (politieke) carrière opgebouwd waar zorg en justitiële vraagstukken als een rode draad doorheen lopen.
In 1981 werd hij gekozen tot lid van de Tweede Kamer voor D66. Van 1982 tot 1986 was hij partijvoorzitter. Tot 1994 was Kohnstamm woordvoerder op verschillende dossiers waaronder volksgezondheid, binnenlandse zaken en politie. In 1994 werd hij staatssecretaris van Binnenlandse Zaken in het kabinet-Kok I, waarna hij in 1999 lid werd van de Eerste Kamer.

Toetsingscommissies
Nederland kent vijf regionale toetsingscommissies euthanasie. De toetsingscommissies beoordelen of een arts die euthanasie heeft uitgevoerd of hulp bij zelfdoding heeft verleend, zich heeft gehouden aan de zorgvuldigheidseisen die zijn beschreven in de wet. De toetsingscommissies zijn onafhankelijk in hun oordeelsvorming en rapporteren jaarlijks.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

Seagate

MPL

Suricat

Wordt een partner