Beveiliging nieuws

Onze partners

GFT

SMC Alarmcentrale

IDIS

Advancis

20face

Securitas

Koninklijke Oosterberg

Masset Solutions

Akuvox

ASIS

Explicate

NetworxConnect

OSEC

VVNL

Ajax Systems

SOBA

Trigion

JMB Groep

PG Security Systems

Eizo

G4S

EAL

Add Secure

Eagle Eye Networks

Seagate

VideoGuard

SmartCell

Paxton

Centurion

CDVI

Gold-IP

Lobeco

Sequrix

Secusoft

Seris

Kiwa

Optex

De Beveiligingsjurist

BHVcertificaat.online

Nimo Drone Security

CSL

Brivo

Connect Security

Bosch Security Systems

i-Pro

Hikvision

VEB

HD Security

Bydemes

DZ Technologies

Regio Control Veldt

Nimo Dog Security

Avigilon Alta

VAIBS

SmartSD

Paraat

Uniview

Traka ASSA ABLOY

MPL

Dero Security Products

VBN

ASSA ABLOY

ADI

Genetec

Nenova

Multiwacht

Alarm Meldnet

Oribi ID Solutions

RoSecure

NIBHV

HID

Milestone

Dahua

2N

CardAccess

Top Security

Hanwha Vision Europe

Crown Security Services

ARAS

Unii

Service Centrale Nederland

Alphatronics

Nieuwe NL-Alert app in ontwikkeling

14 april 2021
Redactie
14:29

De Minister van Justitie en Veiligheid heeft een brief gestuurd naar de Tweede Kamer over de uitkomsten van de onderzoeken naar het mogelijke datalek in de NL‑Alert app. In tegenstelling tot wat eerder was gemeld, blijkt toch geen sprake te zijn geweest van een datalek in de NL-Alert app. Wel wordt een veiligere app ontwikkeld.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft besloten een nieuwe app te ontwikkelen waarin NL‑Alerts getoond worden. De oude app bevatte enkele kwetsbaarheden en voldeed niet aan de eisen die het ministerie aan dergelijke voorzieningen stelt.
De NL-Alert app wordt speciaal ontwikkeld voor mensen met een communicatieve beperking, zodat zij de inhoud van een NL-Alert beter kunnen begrijpen. Ook is de app bedoeld voor mensen die zich in de grensgebieden bevinden waardoor hun mobiele telefoon mogelijk contact maakt met een Duitse of Belgische zendmast en daardoor niet de gewone weg NL-Alerts ontvangen.

Juiste expertise
Het ministerie ziet er op toe dat bij de ontwikkeling van de nieuwe NL-Alert app de juiste expertise wordt betrokken en een strikte projectmatige aanpak wordt toegepast met ervaren ICT-projectleiders. De nieuwe app wordt pas beschikbaar voor het publiek als een zorgvuldige (externe) doorlichting op onder andere privacy-eisen en informatiebeveiliging heeft plaatsgevonden.

Wat is er met de oude app gebeurd?
Vlak na de constatering van het mogelijke datalek heeft het ministerie alle gebruikers opgeroepen om de app van de telefoons en tablets te verwijderen. Ook is de app voorzien van een update nadat het mogelijke datalek werd gedicht. Deze update is enige tijd in de appstores beschikbaar geweest om gebruikers die de app niet verwijderden de gelegenheid te bieden de update te downloaden. De oude app is hierna uit de stores verwijderd. Tevens zijn de gegevens bij de partijen die betrokken waren bij de werking van de app, vernietigd.

Wie de app nog steeds op de mobiele telefoon heeft, wordt geadviseerd om deze te verwijderen. De app wordt niet meer gebruikt en heeft daarom geen enkele toegevoegde waarde.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

MPL

Seagate

Videoguard

Wordt een partner