Nieuwe strategie van Dahua met partners en operabiliteit

Zelfs een reusachtige fabrikant als Dahua kan niet alles bieden wat de hedendaagse markt vraagt. Dat komt vooral omdat beveiligingsproducten steeds vaker onderdeel worden van een integraal geheel voor procesondersteuning. Reden voor de Chinese reus om samenwerkingsverbanden aan te gaan met inmiddels 30 technologiepartners.

De samenwerking stond centraal tijdens het online partnerevenement dat afgelopen week plaatsvond. De nieuwe filosofie werd uitgebreid uiteengezet door vice-president Jason Zhao van Dahua, die tevens general manager is voor alle activiteiten buiten China. Hij beloofde de deelnemers aan de online conferentie een reis om samen te ontdekken hoe het in 2001 opgerichte Dahua met inmiddels 16.000 medewerkers – waarvan ruim de helft in R&D – samen met de technologiepartners waarde voor de markt kan creëren. “Omdat we samen slimmer zijn”, benadrukte de vice-president. “Door gezamenlijk oplossingen te ontwikkelen kunnen we meer kennis opdoen over onze security- en IoT-omgevingen.

Slimme oplossingen
“Toen wij in 2001 van start gingen streefde ons bedrijf ernaar om een wereldleider te worden in de surveillance-industrie. Vandaag zijn wij actief in ruim 180 landen en willen we een wereldreferentie zijn op het gebied van op video gebaseerde slimme oplossingen”, vervolgde Zhao. “U hebt zelf gezien hoe snel de huidige samenleving zich ontwikkelt. En dat geldt ook voor techniek. Er wordt steeds meer informatie gegenereerd. Daarom praten we over Big Data en de AIoT-industrie. En deze informatie wordt ook gedeeld via 5G-netwerken en opgeslagen op cloudplatforms. Volgens een recent IHS-rapport zal deze markt in 2025 meer dan 11 biljoen dollar waard zijn.”

Meer efficiency
Technologie helpt bij het functioneren, ondersteunen en behouden van industrieën. Zhao: “Dat is goed, maar is er op het gebied van efficiency niet meer uit te halen? Ja dat kan. En hier komt interoperabiliteit om de hoek kijken. We kunnen verschillende apparaten en oplossingen met elkaar laten praten. We kunnen zelfs veel verder gaan dan een standaardintegratie en unieke features ontwikkelen. Geïntegreerde oplossingen zorgen voor een hogere efficiency en maken een snellere en nauwkeurigere analyse mogelijk. Daarbij gaat het zeker ook om functies die onze samenleving veiliger maken of die de IoT-omgeving meer verbonden maken. Dahua Technology wil deel uitmaken van deze ontwikkeling en samen met haar technologiepartners waarde toevoegen ten behoeve van de eindgebruikers. Wij geloven in interoperabiliteit; wij geloven in de toekomst. Samen slimmer.”

Technologiepartnerprogramma
“Nu hebben we enkele gedachten over interoperabiliteit gedeeld. Maar hoe is dat van toepassing op de producten en oplossingen van Dahua? Waar kunnen we waarde toevoegen?”, vroeg Zhao zich retorisch af. “Laten we beginnen met onze camera’s. Die zijn er in vele vormen en ze zijn inzetbaar voor diverse toepassingen. We kunnen ze uitrusten met onze eigen AI-gestuurde video-analyse of door onze technologiepartners ontwikkelde intelligentie. Dahua staat niet alleen bekend om zijn camera’s en NVR’s. We bieden ook andere hardware, zoals voor toegangsbeheer of video-intercoms. Zoals u kunt zien, kunnen we een breed scala aan mogelijkheden bieden om verbinding te maken met oplossingen van derden. Dit kan via open of native protocollen zoals onze API of SDK’s. En als we het hebben over interoperabiliteit, verwijzen we ook naar partnerschappen. Daarom hebben we ons technologiepartnerprogramma gelanceerd.”

Drie pijlers
Het Dahua ECO partnerprogramma is officieel uitgebracht in juni 2020. De naam ECO staat hier voor Empower, Cooperate en Open. Ze belichamen de drie pijlers van het programma: technologie, marketing en verkoop. Zhao: “Dus waar gaat het over? Nou, we willen niet alleen het integratieniveau verhogen. We willen ook graag bekendheid krijgen met dit initiatief; de gezamenlijke oplossingen presenteren en samen met onze partners de industrieën bedienen. Is dat iets nieuws? Nee, anderen kwamen er eerder mee dan wij. Het concept van werken met technologiepartners is niet door ons bedacht en wij willen het ook niet opnieuw uitvinden. Wat we wel willen, is er meer dynamiek in brengen en een nauwere en actievere samenwerking aangaan met onze partners. Dat is waar we het verschil willen maken.”

Eco-systemen
In de afgelopen maanden heeft Dahua zo’n dertig ECO-partners mogen verwelkomen. “Stuk voor stuk uniek met hun filosofie, technologie en marktbenadering”, aldus Zhao. “We spreken niet alleen de relevante spelers in de categorie videobewaking aan; we zoeken ook naar partners met slimme parkeeroplossingen of intelligente convergentieplatforms. De mogelijkheden zijn enorm en we zijn continu op zoek naar nieuwe gezamenlijke oplossingen. Er bestaat niet zoiets als een wereldwijd ecosysteem. Wij geloven in lokale ecosystemen die zich kunnen aanpassen aan lokale eisen en waarde toevoegen dankzij cross-sharing tussen verschillende lokale ecosystemen. Voor bedrijfsoplossingen zijn we in staat om de lokale omgevingen met elkaar te verbinden en wereldwijde resultaten te behalen. Er is ook de mogelijkheid om ecosystemen te bouwen die zijn gericht op specifieke industrieën, zoals parkeren, winkels en nog veel meer.”

Corona
“Onze eerste ervaringen dit jaar gingen vooral over het ontwikkelen van gezamenlijke oplossingen tegen corona”, vervolgt de vice-president. “Een groot aantal partners heeft contact met ons opgenomen en gezamenlijke oplossingen ontwikkeld met toepassingen als temperatuurdetectie, mensen tellen en techniek voor het handhaven van sociale afstandsmaatregelen. Ze hielpen ons bij de voorbereiding op het nieuwe normaal en we gaven die gezamenlijke oplossing graag een stem via sociale media of lokale webinars. Een voorbeeld van deze gezamenlijke samenwerking is ons project in een Duitse kliniek. Samen met onze Duitse ECO-partner G2K hebben we een oplossing geïmplementeerd om de temperatuur van het zorgpersoneel te bewaken. Persoonlijke beschermingsmiddelen waren schaars en de professionals liepen een groot risico besmet te raken door de patiënten. Een ziekenhuis kan zich dit soort situaties gewoon niet veroorloven. Er werden dus preventieve maatregelen genomen. Bij aankomst werd de lichaamstemperatuur van patiënten en personeel op koorts gescreend. Samen zorgden we voor een veilige, nauwkeurige en contactloze oplossing voor iedereen in het ziekenhuis.”

Nieuwe projecten
Samen met de technologiepartners gaat Dahua dit jaar veel nieuwe projecten starten. Zhao: “Velen van jullie herinneren zich nog het Dahua Partner Day-evenement van vorig jaar in het zonnige Madrid. Samen met onze technologiepartners hebben we toen voor het eerst onze boodschap over interoperabiliteit overgebracht. Die gebeurtenis was een mijlpaal omdat ons pleidooi voor openheid zowel intern als extern bewust werd. Sindsdien is onze stem sterker geworden en vandaag willen we die ervaring herhalen. Dat doen we tijdens ons online evenement samen met 26 van onze partners. Elk van hen creëert waarde en we zijn verheugd om te laten zien hoe we samen slimmer zijn.”

Het evenement is via deze link terug te zien.

Gedeeld

Geef een antwoord