Beveiliging nieuws

Onze partners

G4S

Lobeco

Kiwa

GFT

Traka ASSA ABLOY

Alarm Meldnet

Seagate

Boon Edam

HID

Koninklijke Oosterberg

IDIS

Akuvox

Optex

NetworxConnect

VVNL

RoSecure

Add Secure

Brivo

i-Pro

Avigilon Alta

SmartCell

Bosch Security Systems

SOBA

Secusoft

Sequrix

20face

Paxton

VideoGuard

Unii

Connect Security

Milestone

Gold-IP

Dero Security Products

JMB Groep

Advancis

SmartSD

Explicate

ASSA ABLOY

Bydemes

DZ Technologies

Securitas

Trigion

Hikvision

EAL

2N

Regio Control Veldt

CSL

SMC Alarmcentrale

Paraat

Uniview

Ajax Systems

Service Centrale Nederland

Eagle Eye Networks

NIBHV

Nenova

CardAccess

Hanwha Vision Europe

CDVI

Genetec

Eizo

Seris

HD Security

Nimo Drone Security

ARAS

ASIS

Alphatronics

Masset Solutions

Nimo Dog Security

Crown Security Services

Centurion

Multiwacht

PG Security Systems

OSEC

VEB

BHVcertificaat.online

Dahua

MPL

ADI

VBN

Top Security

De Beveiligingsjurist

Oribi ID Solutions

VAIBS

Nog geen oplossing voor roosterproblemen Schiphol

18 november 2021
Redactie
07:52

Recent overleg tussen CNV, FNV, Schiphol en alle werkgevers in de beveiliging op Schiphol heeft nog niet geleid tot een oplossing voor de problemen die zijn ontstaan bij de contractwisseling vorig jaar. Dat meldt bestuurder Erik Honkoop van FNV. Wel is verbetering in zicht.

Bij grote aanbestedingen zoals Schiphol is afgesproken dat bij een contractwisseling de beveiligers overgaan naar de nieuwe opdrachtnemer. Die is in principe verplicht om dezelfde arbeidsvoorwaarden te bieden als de oude opdrachtnemer. Volgens FNV is dat de laatste keer niet gebeurd, omdat het betreffende beveiligingsbedrijf, CTSN, niet de cao Particuliere Beveiliging hanteerde. Het bedrijf heeft nu toegezegd dat in het vervolg wel te gaan doen.

Pijnpunt
Het pijnpunt zit vooral in de roosters. Schiphol heeft nu volgens Honkoop voorgesteld te willen werken aan een uniforme roostersystematiek voor luchthavenbeveiligers. Deze kan mogelijk worden opgenomen in de cao Particuliere Beveiliging. Het overleg van afgelopen week heeft weliswaar nog niet tot concrete oplossingen op korte termijn geleid, maar verbetering is volgens de vakbondsbestuurder wel in zicht. “Belangrijk, want veel beveiligers op Schiphol hebben al bijna een jaar met onwerkbare roosters te maken. Met Schiphol en de werkgevers is nu afgesproken om het heetste hangijzer – roosters en werktijden – aan te pakken op de lange termijn. En wel door te kijken of er in de volgende cao Particuliere Beveiliging passende afspraken mogelijk zijn voor alle luchthavenbeveiligers. Denk daarbij aan zelf roosteren, regie over vrije tijd en aangepaste toeslagen voor onregelmatigheid en verschuiving.” Over de invoering van de arbeidsduurverkorting (de Schiphol-uren) wachten de vakbonden CNV en FNV op dit moment op een voorstel van werkgevers. Ze dringen er op aan om voor 1 januari tot een heldere oplossing te komen waarbij arbeidsduurverkorting leidt tot een hoger uurloon, minder diensten en meer hersteltijd voor beveiligers. De vakbond hoopt op succesvol overleg, maar sluit juridische stappen ook niet uit.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

MPL

Wordt een partner