Nominaties SSA Awards 2015 bekend

De nominaties voor de SSA Awards 2015 verkiezing zijn bekend. In totaal zijn 16 producten, diensten en oplossingen in 5 categorieën genomineerd (CCTV, toegangscontrole, inbraak- en alarmeringssystemen, brandveiligheid en oplossingen).

SSA 2015De winnaars worden bekendgemaakt op dinsdag 22 september tijdens de opening van SSA 2015. Alle nominaties zijn op de beursvloer te bekijken in het SSA InnovationLAB. SSA wordt van 22 tot en met 24 september 2015 gehouden in RAI Amsterdam.

“We zijn blij met het enthousiasme van de aanmeldingen voor de SSA Awards. Zowel de kwaliteit als de kwantiteit van de inzendingen hebben wederom de vorige editie overtroffen!” aldus juryvoorzitter Arjen Appelman. “Uit de inzendingen valt op te maken dat er steeds completere en betere producten/oplossingen op de markt komen die meer ‘plug-and-play’ zijn. Hiermee zijn zij toegankelijker voor de consumentenmarkt. Daarnaast zien we een toename van toepassingen die gebruik maken van mobile devices, zoals toegangscontrole en verificatie middels de smartphone. Deze trend sluit mooi aan bij de ontwikkelingen in onze maatschappij. Ook alarmverificatie middels camera’s ontwikkelt zich verder, bijvoorbeeld bij brandveiligheidsoplossingen.”

Nominaties SSA Awards 2015:

Categorie Brandveiligheid:

 • SmokeTrace, een systeem voor het automatisch verifiëren van een brandmelding d.m.v. camera’s  – Aerocheck
  Jury: “Innovatieve combinatie van sensoren en camera; speelt ook in op het langer thuis blijven wonen van ouderen”.
 • Siemens aspiratiesysteem FDA221 en FDA241, een aspiratiesysteem dat integraal onderdeel uitmaakt van de brandmeldinstallatie en daardoor zorgt voor betrouwbare detectie – Siemens Nederland  N.V.
  Jury: “Nieuwe dimensie, nieuwe generatie; geproduceerd conform milieuzorgsysteem ISO14001”.
 • AXIS cameras with embedded SmokeCatcher technology, camera-embedded reliable early warning system for indoor smoke detection – Axis Communications B.V.
  Jury: “Mooie combinatie van bestaande technologieën in een nieuwe toepassing”.

Categorie CCTV Videobewakingssystemen:

 • AXIS Q61-E Series, eerste PTZ-dome surveillance camera met Axis’ Sharp Dome en Axis’ Speed Dry  – Axis Communications B.V.
  Jury: “
  Innovatie die het probleem van slechte weersomstandigheden en slechte verlichting aanpakt”.
 • Darkfighter IR Array, Bullet style camera met ingebouwde LPR functionaliteit met EXIR technologie – HIKVISION Europe 
  Jury: “Langere levensduur en integrale oplossing zijn een plus”.
 • Visuatech-cloud, MegaPixel Cloud IP camera’s – Visuatech BVBA
  Jury: ”
  Huur-koop formule maakt het product vernieuwend”.

Categorie Inbraak- en alarmeringssystemen:

 • K1 SmartHome DIY Kit, verbindt heel gemakkelijk tot 50 slimme draadloze thuis- en DIY security accessoires op locatie en op de smartphone – Chuango Europe B.V.
  Jury: ”Innovatief draadloos systeem met opmerkelijke mogelijkheden. Vooral qua ontwerp een innovatie. Breuk met traditionele designs. Duurzaam omdat het systeem flexibel is in het verhuizen en verplaatsen door de draadloze toepassing”.
 • PerimeterLocator™, het eerste RFID detectiesysteem dat zorgt voor een draadloze beveiliging van verschillende typen hekwerken – Kno-Tech Productbeveiliging B.V.
  Jury: ”
  Een eenvoudige, robuuste en gebruiksvriendelijke innovatie. Eenvoudig om bestaande systemen mee uit te breiden”.
 • SAM (Secure Autonomous Mobile), een mobiele robot die surveilleert, detecteert en communiceert. Met de modernste sensoren en geavanceerde software voor het detecteren van verdachte personen en situaties – Robot Security Systems
  Jury: ”Een innovatieve stap in een nieuwe aanpak van beveiliging. Combinatie van functionaliteiten geeft multifunctionele inzetbaarheid”.

Categorie Toegangscontrole:

 • ASSA ABLOY Aperio® L100-slot, wereldwijd het eerste draadloze slot waarmee veiligheidsdeuren volledig te integreren zijn in toegangscontrolesystemen – ASSA ABLOY Nederland B.V.
  Jury: ”
  Mooi product wat opvalt door de eenvoud van installatie en integratie met bestaande systemen; geen bekabeling rondom de deur”.
 • Hermes, een draadloos TCS met de authenticatie in de Smartphone app waarmee toegang verleend wordt waarbij het pasnummer niet in je pas of telefoon zit, maar in het slot zelf – Blue Orange
  Jury: ”Mooi concept, maakt einde aan de dure bekabelde systemen”.
 • ENiQ, een mechatronische veiligheidscilinder met alle cruciale eigenschappen standaard aan boord als: IP65 spatwaterbestendigheid, 90 minuten brandwerendheid, inbraakwerendheid volgens het SKG3 keurmerk, plug and play, etc. – Dom-Nederland
  Jury: ”Een echte innovatie die inspeelt op gebruiksgemak en tevens combi’s kan maken in toegangsbeheer”.
 • net10 ‘building intelligence’, een alles in één out-of-the-box toegangscontrole, videomanagement en gebouwbeheersysteem – Paxton
  Jury: “Een duidelijke vernieuwing, toegang door middel van je telefoon, en dan nog met een bio eigenschap”.

Categorie Oplossingen:

 • Drone Guard, een high-end dronedectector voor het spotten van alle type drones; kan perfect drones onderscheiden van andere projectielen (bijv. vogels) – GPS Perimeter Systems B.V.
  Jury: ”
  Slim product dat inspeelt op de veiligheidsrisico’s door de toepassing van drones”.
 • Honeywell Command and Control Suite, maakt gebouwprocessen in één oogopslag inzichtelijk en geeft gebouwbeheerders de benodigde data om gebouwprestaties te optimaliseren – Honeywell
  Jury: ”F
  unctionaliteiten via een command wall maakt proces overzichtelijker en eenvoudiger met meerdere te delen”.
 • RescueMate-App, een App met interactief gesproken protocollen en tevens trainingsapplicatie, waarmee de hulpverlening in een bedrijf in één keer goed geregeld is – RescueMate B.V.
  Jury: “
  Goede gebruiksvriendelijke innovatie. BHV is een belangrijk aandachtspunt. Combinatie van operationele inzetbaarheid en trainingsfunctie klinkt zeer goed”.

Beoordelingsprocedure en -criteria

Een onafhankelijke jury, bestaande uit deskundigen en (eind)gebruikers, beoordeelde de inzendingen op hun innovatieve karakter. Bijkomende criteria zijn onder andere of de inzendingen kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid verbeteren of een oplossing bieden voor een actueel vraagstuk in de markt. Ook duurzaamheid speelt een rol bij de beoordeling. Op 22 september, tijdens de opening van SSA, reikt de jury de SSA Awards per categorie uit aan de finalisten.

SSA 2015 is gratis toegankelijk voor vakbezoekers door middel van voorregistratie.

Gedeeld

Geef een antwoord