Beveiliging nieuws

Onze partners

Crown Security Services

ASSA ABLOY

Trigion

Traka ASSA ABLOY

SMC Alarmcentrale

Lobeco

Eizo

VideoGuard

Akuvox

SmartSD

Nimo Dog Security

HD Security

Bosch Security Systems

Genetec

RoSecure

Advancis

CardAccess

Top Security

Securitas

NIBHV

BHVcertificaat.online

Uniview

Connect Security

Dahua

Seris

GFT

2N

Seagate

Masset Solutions

VEB

De Beveiligingsjurist

Service Centrale Nederland

Sequrix

ADI

Eagle Eye Networks

Add Secure

Alarm Meldnet

PG Security Systems

Koninklijke Oosterberg

IDIS

Brivo

ARAS

Bydemes

Hikvision

Milestone

VVNL

Nenova

MPL

Oribi ID Solutions

Kiwa

Paxton

Unii

Multiwacht

Hanwha Vision Europe

Avigilon Alta

Gold-IP

20face

SOBA

VAIBS

Centurion

G4S

SmartCell

Alphatronics

CDVI

i-Pro

Boon Edam

Ajax Systems

HID

Nimo Drone Security

Dero Security Products

Optex

Secusoft

Regio Control Veldt

NetworxConnect

Explicate

ASIS

VBN

EAL

JMB Groep

OSEC

CSL

Paraat

DZ Technologies

Noodsituaties 112 ook te melden via app

7 mei 2015
Redactie
21:05

Het melden van noodsituaties hoeft niet langer meer via het telefoonnummer 112, er nu ook een gratis Nationale SOS ALARM ->112 app verschenen waarmee dit mogelijk is.

De app organiseert eerste hulp bij een noodsituatie, totdat de officiële hulpdiensten arriveren. De app geeft iedereen met een smartphone via GPS en de technische applicatie data2voice – het vertalen van digitale data naar een gesproken bericht – de mogelijkheid om 112 niet alleen telefonisch, maar ook digitaal te alarmeren en informatie te delen.
Nationale SOS alarm appBij de melding is informatie zoals locatie en de aard van de situatie direct beschikbaar voor de 112 meldkamercentrale. Hierdoor wordt de intake van de meldkamer centralisten en de aanrijtijd van de hulpdiensten zoals Politie, Brandweer en Ambulance en de cruciale wachttijden voor de slachtoffers verkort. Iedereen met een smartphone kan de Nationale SOS ALARM -> 112 App gratis downloaden en gebruiken in een noodsituatie.
Het ministerie van Veiligheid en justitie, verantwoordelijk voor de bereikbaarheid van de hulpdiensten, is niet betrokken bij de ontwikkeling van de app. De officiële hulpdiensten kunnen alleen worden gealarmeerd door te bellen met het alarmnummer 112.
[youtube_video id=”9OlKVjJimiM”]
De Nationale SOS ALARM -> 112 App is naast een alarmerings-app ook een platform voor de belangrijkste alarmering-apps in Nederland, voor zowel burgers als hulpverleners. Een voorbeeld hiervan is Persoon Vermist waarbij mensen een SOS ALARM bericht ontvangen of kunnen verzenden als iemand in hun eigen buurt vermist is.
De app informeert tevens geregistreerde SOS ALARM hulpverleners in de buurt van de noodsituatie, zodat eerste hulp direct kan starten tijdens de aanrijtijden, tot de officiële hulpdiensten arriveren. Momenteel zijn er meer dan 32.000 geregistreerde hulpverleners, zoals artsen, brandweer-, politie-, ambulancemedewerkers, reddingsbrigade / KNRM, defensie, EHBO’ers en BHV’ers. De ambitie is om eind 2015 meer dan 100.000 hulpverleners geregistreerd te hebben. Dit aantal is te behalen, door de participatie van toonaangevende private organisaties die hun EHBO’ers en BHV’ers registreren en zich als Maatschappelijk Verantwoord & Betrokken partner aansluiten bij de stichting.
Ellen Groenewoudt Trigion en Hein VergeerTrigion heeft 7.000 medewerkers en is partner van de non-profit Stichting Landelijke SOS ALARM Hulpdienst. De beveiliger wil samen met de stichting de veiligheid in Nederland verhogen. Oud schaatser Hein Vergeer is ambassadeur van Stichting Landelijke SOS ALARM Hulpdienst.
Op de site helplevensredden.nl staat een overzicht van de functionaliteiten van de SOS ALARM App.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

MPL

Wordt een partner