Beveiliging nieuws

Onze partners

Dero Security Products

Add Secure

Eagle Eye Networks

Bydemes

Bosch Security Systems

Genetec

Hanwha Vision Europe

SmartSD

Paxton

BHVcertificaat.online

Trigion

VideoGuard

CDVI

HID

Nenova

Paraat

Akuvox

GFT

20face

Dahua

2N

Top Security

PG Security Systems

VBN

EAL

Lobeco

Alphatronics

Unii

Optex

ADI

SMC Alarmcentrale

Advancis

ARAS

Connect Security

Uniview

VEB

Crown Security Services

Masset Solutions

Centurion

Kiwa

De Beveiligingsjurist

G4S

Regio Control Veldt

Avigilon Alta

SOBA

NetworxConnect

Milestone

Sequrix

DZ Technologies

Oribi ID Solutions

NIBHV

Seagate

Nimo Drone Security

Nimo Dog Security

ASSA ABLOY

IDIS

VAIBS

Service Centrale Nederland

SmartCell

Secusoft

i-Pro

Ajax Systems

CSL

Hikvision

OSEC

Securitas

Explicate

JMB Groep

Traka ASSA ABLOY

ASIS

MPL

Koninklijke Oosterberg

CardAccess

RoSecure

Multiwacht

VVNL

Brivo

Alarm Meldnet

Gold-IP

Eizo

HD Security

Seris

Omzet beveiligingsbranche daalde met 3,4 procent

1 september 2020
Redactie
07:30

Het tweede kwartaal van 2020 boekte de beveiligingsbranche 3,4 procent minder omzet dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het eerste kwartaal toonde nog een groei van 6,7 procent.

De meting maakt onderdeel uit van een onderzoek naar de effecten van de coronacrisis op de zakelijke dienstverlening. Dat in de reiswereld de hardste klappen zijn gevallen, zal niemand verbazen. De enige sector die nog groei heeft doorgemaakt is de juridische dienstverlening. Al was de stijging van 2 procent minder dan in andere jaren. Toch valt de daling in de beveiligingsbranche nog mee, als bedacht wordt dat een deel van deze sector – evenementenbeveiliging – vrijwel helemaal geen omzet meer heeft kunnen realiseren. Brancheorganisatie VBe-NL schat de omzetderving van evenementenbeveiliging op 100 miljoen euro dit jaar.

Dalingen en stijgingen
De beveiligingsbranche heeft sinds 2016 niet meer met een daling van de omzet te maken gehad. Toen ging het om -0,8 procent. Het tweede kwartaal van 2020 daalde de omzet met 3,4 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2019, maar het eerste kwartaal werd nog een groei gemeten van 6,7 procent. In 2019 groeide de branche met 5 procent, waarbij vooral het derde kwartaal positief verliep met 6,1 procent groei. Het tweede kwartaal van 2018 was met 8,3 procent groei het meest succesvolle sinds 2016. Dat een crisis ook positief kan uitpakken voor de beveiligingsbranche bewees 2008. In dat jaar was de kredietcrisis volop aan de gang, maar boekte de beveiligingsbedrijven een omzetstijging van 10,8 procent ten opzichte van 2007.

Totale markt
In de totale markt voor zakelijke dienstverlening daalde de omzet in het tweede kwartaal met 18,5 procent. In het eerste kwartaal was er nog een stijging van 2 procent. In heel 2019 nam de omzet met meer dan 5 procent toe ten opzichte van 2018. De omzetdaling van 18,5 procent breekt volgens het CBS alle records. Het vorige dieptepunt werd bereikt tijdens de kredietcrisis in 2009. Toen daalde de omzet met 7,6 procent. Toch zijn ondernemers niet unaniem negatief. Het ondernemersvertrouwen is in het derde kwartaal met -25,3 nog steeds erg laag, maar in het tweede kwartaal was het nog -40,3.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

MPL

Wordt een partner