Beveiliging nieuws

Onze partners

Oribi ID Solutions

Avigilon Alta

Akuvox

De Beveiligingsjurist

BHVcertificaat.online

Trigion

Alarm Meldnet

Nimo Dog Security

Brivo

Optex

Add Secure

Seagate

RoSecure

20face

Top Security

Traka ASSA ABLOY

Securitas

Koninklijke Oosterberg

Unii

Connect Security

ASSA ABLOY

CDVI

Alphatronics

VEB

Kiwa

Eagle Eye Networks

Crown Security Services

Advancis

VVNL

Sequrix

OSEC

Uniview

Ajax Systems

ASIS

2N

Gold-IP

Dero Security Products

VAIBS

Bydemes

Boon Edam

G4S

NetworxConnect

SOBA

IDIS

DZ Technologies

JMB Groep

EAL

ADI

Centurion

Explicate

Nimo Drone Security

VideoGuard

CardAccess

CSL

Regio Control Veldt

VBN

Nenova

Multiwacht

PG Security Systems

Hikvision

SMC Alarmcentrale

SmartCell

Bosch Security Systems

Hanwha Vision Europe

SmartSD

MPL

Paxton

ARAS

i-Pro

Seris

GFT

Lobeco

Secusoft

Paraat

Masset Solutions

Dahua

NIBHV

Milestone

Genetec

Service Centrale Nederland

HD Security

HID

Eizo

Onderhandelingen cao beveiliging van start

4 september 2015
Redactie
16:47

Afgelopen week zijn de onderhandelingen tussen de Nederlandse VeiligheidsBranche en de vakbonden over de over vernieuwing van de cao particuliere beveiliging van start gegaan.

beveiliger TrigionDe Nederlandse Veiligheidsbranche ziet dat ondanks een pril economisch herstel, omzet en winstgevendheid van beveiligingsbedrijven onverminderd onder druk staan. Dat is niet goed voor de bedrijvigheid in deze sector maar zeker ook niet goed voor de baan- en inkomenszekerheid van beveiligers, zegt de branchevereniging. Werkgevers gaan de gesprekken in om antwoorden te vinden op de uitdagingen waar de sector voor staat en voor het verder versterken van de rol als betrouwbare ketenpartner in veiligheid.

Doel van de vakbonden is om te komen tot een verbetering van de cao Particuliere Beveiliging. Een cao waar bijna 30.000 beveiligers hun arbeidsvoorwaarden aan ontlenen, aldus FNV Beveiliging. De vakbond zet in op koopkracht, privéleven en “echte” banen voor haar leden. Vakbonden vragen dus om serieuze verbetering van de arbeidsvoorwaarden, zowel in geld als in tijd.

Bij de werkgevers er is geen tot weinig ruimte voor verbetering van arbeidsvoorwaarden, terwijl de behoefte aan flexibiliteit nog steeds groot is. Werkgevers zijn van mening dat de afspraken die in het verleden gemaakt over vernieuwing van de cao in gezamenlijkheid met sociale partners in deze cao-ronde in concrete cao-afspraken worden vertaald. Onder andere gaat het dan om afspraken rond het cao controle-orgaan, duurzame inzetbaarheid en her- en bijscholing.

Op het eerste gezicht lijkt een onderhandelingsresultaat dus ver weg. Werkgevers en vakbonden gaan echter samen benoemen wat de meest dringend gewenste wijzigingen zijn, zowel voor de mensen als voor de bedrijven. Daarbij denken ze nog even niet aan de kosten, om zodoende een goede basis te hebben voor verdere gesprekken. Donderdag 10 september is het volgende overleg.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

MPL

Wordt een partner