Beveiliging nieuws

Onze partners

Eizo

G4S

CSL

Explicate

Oribi ID Solutions

Optex

MPL

Paxton

Gold-IP

Avigilon Alta

EAL

Kiwa

GFT

Regio Control Veldt

Centurion

Koninklijke Oosterberg

ARAS

VideoGuard

ADI

Bosch Security Systems

NIBHV

OSEC

Bydemes

Sequrix

Lobeco

IDIS

Seagate

Add Secure

Alarm Meldnet

Nimo Dog Security

Uniview

Dahua

NetworxConnect

Masset Solutions

Nenova

VVNL

Seris

SOBA

2N

Hikvision

Multiwacht

Advancis

Traka ASSA ABLOY

ASSA ABLOY

Nimo Drone Security

Ajax Systems

20face

SmartSD

SMC Alarmcentrale

i-Pro

DZ Technologies

Akuvox

HD Security

Hanwha Vision Europe

VAIBS

Alphatronics

Paraat

ASIS

BHVcertificaat.online

JMB Groep

Secusoft

Securitas

PG Security Systems

Service Centrale Nederland

Eagle Eye Networks

VEB

Unii

Top Security

Trigion

Dero Security Products

SmartCell

RoSecure

Crown Security Services

VBN

Milestone

Brivo

Connect Security

HID

CardAccess

CDVI

De Beveiligingsjurist

Genetec

Ondernemers werken mee tegen ondermijnende criminaliteit

15 oktober 2019
Redactie
18:42

Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en minister Dekker voor Rechtsbescherming hebben met ondernemers gesproken over de gezamenlijke strijd tegen ondermijnende criminaliteit. VNO-NCW en MKB-Nederland hebben duidelijk gemaakt samen te willen werken aan een weerbare samenleving en een veilig ondernemingsklimaat.

De afspraak werd maandag gemaakt tijdens het voor de eerste keer door het ministerie van Justitie en Veiligheid georganiseerde ondernemersdiner met een brede vertegenwoordiging van ondernemend Nederland. Ondermijnende criminaliteit is volgens de ministers een veelkoppig monster. Ondernemers kunnen ongewild in dubieuze praktijken belanden, waardoor criminelen hun economische infrastructuur misbruiken om zwart geld wit te wassen. Sommige sectoren nemen al zichtbaar maatregelen. Zo investeert de bankwereld in veel meer toezicht op onfrisse deals en transacties. Want de drugsindustrie draait niet in de eerste plaats om drugs, maar vooral om geld.

Informatie delen
Maandag kwam prominent naar voren dat meer en sneller informatie kunnen delen van groot belang is om beter samen te werken in de strijd tegen ondermijnende criminaliteit. De legale economische structuren en goede infrastructuur van Nederland zijn ook voor criminelen aantrekkelijk om hun illegale handel te bedrijven en hun illegaal verkregen vermogen wit te wassen. Daarom is het noodzakelijk dat opsporingsorganisaties ook samenwerken met bedrijven en branches.
Privacybescherming is een groot goed. Maar het moet volgens Justitie & Veiligheid wel zo werken dat privacy geen schild vormt voor criminelen die de fundamenten van de rechtsstaat juist proberen te ondergraven. Daarom werken minister Grapperhaus en minister Dekker aan wetgeving om een meer optimale gegevensuitwisseling mogelijk te maken tussen overheidsinstanties, zoals gemeenten, politie, Openbaar Ministerie en de Belastingdienst, en private partijen.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

MPL

Videoguard

Suricat

Wordt een partner