Beveiliging nieuws

Onze partners

Crown Security Services

ASSA ABLOY

Bosch Security Systems

Lobeco

Seris

Alphatronics

Kiwa

Nimo Drone Security

Milestone

Brivo

SmartCell

PG Security Systems

DZ Technologies

Multiwacht

Masset Solutions

Akuvox

CDVI

De Beveiligingsjurist

Uniview

Avigilon Alta

Trigion

NIBHV

Nenova

Dahua

i-Pro

BHVcertificaat.online

SOBA

Paraat

JMB Groep

Service Centrale Nederland

Paxton

Explicate

Gold-IP

VideoGuard

Securitas

Ajax Systems

Advancis

VBN

HD Security

OSEC

Eagle Eye Networks

G4S

SMC Alarmcentrale

Hikvision

CardAccess

MPL

20face

CSL

Sequrix

Connect Security

Dero Security Products

VVNL

GFT

Eizo

Boon Edam

Unii

Koninklijke Oosterberg

NetworxConnect

VAIBS

Optex

Oribi ID Solutions

ASIS

ADI

2N

EAL

HID

Seagate

Secusoft

Top Security

RoSecure

ARAS

IDIS

Regio Control Veldt

Bydemes

Hanwha Vision Europe

VEB

Genetec

SmartSD

Centurion

Add Secure

Alarm Meldnet

Nimo Dog Security

Traka ASSA ABLOY

Onderzoek naar gebruik blockchain bij hulpverlening

19 januari 2018
Redactie
06:41

Het Rode Kruis onderzoekt de mogelijkheden van blockchain om de hulpverlening te verbeteren. Men wil een digitale portemonnee ontwikkelen om sneller geld te kunnen overboeken naar getroffenen in een rampgebied. Hiermee kunnen deze zelf benodigdheden als voedsel, water en hulpgoederen aanschaffen.

Het onderzoek is aangekondigd door datateam 510 van het Rode Kruis en ontwikkelaar Tykn.tech op de North American Bitcoin Conference in Miami. Het Rode Kruis kiest er in hulpverlening na een ramp in specifieke gevallen voor om getroffenen geld te geven waarmee zij zelf de spullen kunnen kopen die ze nodig hebben. Mensen kunnen dan bijvoorbeeld onder bepaalde voorwaarden zelf kiezen wat ze willen eten. Dit zorgt er dan voor dat er geen voedselpakketten ingevoerd en uitgedeeld hoeven te worden. Op deze manier wordt de lokale economie gestimuleerd en de veerkracht van de getroffen gemeenschappen vergroot.

Veilig en efficiënt
De betrokken organisaties gaan samen kijken hoe met behulp van blockchaintechnologie dit proces veiliger en efficiënter kan worden. Zo kan het gebruik van blockchain ervoor zorgen dat er geen grote hoeveelheden cash meer vervoerd hoeven te worden in het rampgebied. Dit maakt de situatie veiliger voor zowel de hulpverleners als de getroffenen. Tegelijkertijd kan blockchain leiden tot lagere overheadkosten en een versneld hulpverleningsproces. De digitale portemonnee is daarnaast ook nog eens persoonsgebonden, waardoor goed te zien is wie er al hulp heeft gekregen.

Optimaliseren
“We weten uit ervaring dat het geven van geld in plaats van hulpgoederen in bepaalde gevallen beter werkt in de hulpverlening. Blockchain zou dit proces kunnen optimaliseren. Om dit goed te kunnen ontwikkelen hebben we gekozen voor Tykn.tech”, zegt Stefania Giodini, projectleider van datateam 510. ,,Door mijn ervaring als vluchteling ken ik het belang van privacy in hulpverlening. Daarom zorg ik dat dit proces zich toespitst op het beschermen van de privacy van alle betrokkenen”, zegt Tey el-Rjula, hoofd van Tykn.Tech. Hoe blockchain geïntegreerd kan worden in het hulpverleningsproces en hoe dit in de praktijk precies zal werken wordt momenteel uitvoerig onderzocht.

Sint-Maarten
Uiteindelijk is het doel een systeem te ontwikkelen dat wereldwijd bij elk type ramp en in elke lokale context ingezet kan worden, bijvoorbeeld ook daar waar contant betalen gangbaar is. Op Sint-Maarten, dat zwaar getroffen is door orkaan Irma, heeft het Rode Kruis verschillende hulpverleningsprojecten. Hier zal het Rode Kruis komend jaar beoordelen of blockchain de hulp beter en efficiënter maakt.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

MPL

Videoguard

Suricat

Wordt een partner