Beveiliging nieuws

Onze partners

Alphatronics

VideoGuard

Multiwacht

Brivo

Crown Security Services

Add Secure

IDIS

Nimo Dog Security

Seris

Kiwa

Securitas

Lobeco

DZ Technologies

Bosch Security Systems

GFT

G4S

Optex

Dero Security Products

EAL

Regio Control Veldt

Paxton

Paraat

BHVcertificaat.online

SmartCell

JMB Groep

Akuvox

NetworxConnect

Gold-IP

Eizo

Service Centrale Nederland

VVNL

SOBA

Unii

Traka ASSA ABLOY

Uniview

De Beveiligingsjurist

ASIS

CDVI

RoSecure

Centurion

Genetec

Alarm Meldnet

MPL

Eagle Eye Networks

PG Security Systems

Dahua

Top Security

Seagate

Explicate

Hikvision

SMC Alarmcentrale

Trigion

Nenova

VEB

20face

Advancis

Avigilon Alta

ADI

ARAS

i-Pro

Ajax Systems

CardAccess

Masset Solutions

Hanwha Vision Europe

SmartSD

Bydemes

HD Security

Sequrix

Oribi ID Solutions

CSL

ASSA ABLOY

HID

Connect Security

VBN

Secusoft

NIBHV

Milestone

OSEC

Koninklijke Oosterberg

2N

VAIBS

Nimo Drone Security

Onderzoekers ontdekken talrijke lekken in gebouwtechniek

6 december 2019
Redactie
10:21

Wat bij het in Amsterdam gevestigde Applied Risk begon als nieuwsgierigheid naar hoe op afstand deuren zijn te ontgrendelen en te openen, groeide uit tot een onderzoeksproject dat het proces van het manipuleren van complete gebouwen evalueerde. De uitkomsten zijn schokkend. Op meer dan honderd manieren is gebouwtechnologie door derden over te nemen.

Applied Risk is gespecialiseerd in beveiligingsonderzoeksprojecten. Het bedrijf onderzoekt onder andere kritische componenten in het hart van industriële systemen. In het verleden zijn zo kritieke kwetsbaarheden ontdekt in veelgebruikte industriële componenten en protocollen zoals WirelessHART en Safety PLC’s. Daarbij wordt geprobeerd om samen met de leveranciers de kwetsbaarheden te repareren.

Ongeautoriseerd
Recent deed het bedrijf onderzoek naar mogelijkheden om ongeautoriseerd op afstand deuren te ontgrendelen en te openen. Dat onderzoek werd steeds breder getrokken en omvatte uiteindelijk ook toegangscontrolesystemen, brandmeldsystemen, beveiligingscamera’s, verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC), liftbesturing, stroom- en lichtregelsystemen, systemen voor weersbewaking en meer. Het beïnvloeden van elk van deze systemen kan storingen, schade en veiligheidsrisico’s voor de betreffende organisatie veroorzaken, aldus de onderzoekers.

Zero day kwetsbaarheden
Dit onderzoek besloeg een tijdlijn van een jaar en resulteerde in de ontdekking van meer dan honderd zogenoemde zero day kwetsbaarheden die van invloed zijn op verschillende componenten van de gebouwautomatisering. Het bedrijf publiceerde hierover een rapport, dat gratis gedownload kan worden via deze link. Het rapport gaat in op de veel voorkomende uitdaging van cybersecurity voor gebouwbeheersystemen en de onderliggende componenten. Belangrijke kennis, aldus de onderzoekers, want de ontdekte veiligheidsrisico’s betreffen meer dan 10 miljoen mensen, die werken in de met kwetsbare componenten geautomatiseerde gebouwen. Het rapport helpt bij het ontdekken en verhelpen van de kwetsbaarheden.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Seagate

MPL

Videoguard

Wordt een partner