Beveiliging nieuws

Onze partners

NIBHV

Traka ASSA ABLOY

Connect Security

Koninklijke Oosterberg

Nenova

Hikvision

BHVcertificaat.online

MPL

Dero Security Products

SMC Alarmcentrale

20face

Optex

Masset Solutions

Gold-IP

Bydemes

Paxton

SmartCell

CardAccess

Lobeco

Avigilon Alta

OSEC

Alphatronics

ASIS

Top Security

Nimo Dog Security

VEB

VideoGuard

JMB Groep

SOBA

G4S

Uniview

Sequrix

Add Secure

Genetec

Crown Security Services

EAL

HID

Seagate

VVNL

GFT

Ajax Systems

NetworxConnect

Akuvox

IDIS

SmartSD

Centurion

Advancis

Eizo

Multiwacht

Paraat

Eagle Eye Networks

Regio Control Veldt

i-Pro

Service Centrale Nederland

RoSecure

VAIBS

Trigion

Securitas

Bosch Security Systems

De Beveiligingsjurist

ARAS

Secusoft

Seris

Nimo Drone Security

DZ Technologies

ADI

2N

Oribi ID Solutions

Unii

Explicate

PG Security Systems

VBN

CSL

CDVI

ASSA ABLOY

Boon Edam

Hanwha Vision Europe

Alarm Meldnet

Dahua

HD Security

Kiwa

Milestone

Brivo

Onderzoeksraad voor Veiligheid wint Machiavelliprijs

10 februari 2016
Redactie
08:02

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) krijgt vanmiddag in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag de Machiavelliprijs uitgereikt voor opmerkelijke prestaties op het gebied van publieke communicatie.
De Onderzoeksraad voor Veiligheid ontvangt de prijs, omdat ‘zij met het rapport over de ramp met de MH17 -waar mogelijk- klaarheid heeft gebracht voor de nabestaanden in het bijzonder en de wereld in het algemeen. De wijze waarop de Onderzoeksraad dat heeft gedaan vormt een schoolvoorbeeld van goede communicatie. In een extreem sensitieve situatie met zowel hoogoplopende geopolitieke belangen als indringend verdriet van de nabestaanden heeft de Onderzoeksraad op gezaghebbende wijze haar onderzoek verricht en naar buiten gebracht.’
In de richting van de nabestaanden is volgens de jury een topprestatie geleverd. Zo getuigt het van wijsheid en empathie dat de nabestaanden als eersten naar de beelden van de reconstructie konden kijken. Dat gebeurde in een speciaal belegde bijeenkomst voordat de rest van de wereld door de aanblik van de cockpit tijdens de presentatie van het rapport werd geschokt. Uit het oogpunt van communicatie had de Onderzoeksraad niet effectiever kunnen opereren dan door deze reconstructie voor iedereen zichtbaar te maken. Ook het boek over het verloop van het onderzoeksproces dat in verschillende talen speciaal voor de nabestaanden is geschreven verdient een speciale vermelding, aldus het juryrapport.
Namens De Onderzoeksraad voor Veiligheid zal voorzitter Tjibbe Joustra de Machiavelliprijs 2015 in ontvangst nemen.
De prijs die jaarlijks wordt toegekend voor een opmerkelijke prestatie op het gebied van publieke communicatie, wordt op uitgereikt door Marja Wagenaar, voorzitter van de Stichting Machiavelli in Perscentrum Nieuwspoort (Den Haag). Het is de 27ste keer dat de prijs wordt uitgereikt. De bijeenkomst begint om 5 uur. Inloop vanaf half 5.
Eerdere prijswinnaars waren onder meer RTL Nederland, burgemeester Eberhard van der Laan, Bauke Vaatstra, H.K.H. prinses Máxima, bondscoach Bert van Marwijk, onderzoeksjournalist Jeroen Smit, eurocommissaris Neelie Kroes, columnist Jan Blokker, oud SP-leider Jan Marijnissen en de Stemwijzer.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

MPL

Seagate

Videoguard

Wordt een partner