Beveiliging nieuws

Onze partners

Paraat

Gold-IP

Securitas

Paxton

ADI

Lobeco

Bydemes

Optex

Oribi ID Solutions

Hanwha Vision Europe

NetworxConnect

VVNL

DZ Technologies

Nenova

CardAccess

Akuvox

Trigion

Nimo Dog Security

Nimo Drone Security

VideoGuard

Regio Control Veldt

Add Secure

Bosch Security Systems

ASSA ABLOY

Eagle Eye Networks

Explicate

De Beveiligingsjurist

Eizo

PG Security Systems

SmartCell

Koninklijke Oosterberg

Avigilon Alta

SmartSD

SMC Alarmcentrale

Hikvision

CSL

Dero Security Products

Crown Security Services

VEB

Brivo

VAIBS

Genetec

Traka ASSA ABLOY

IDIS

OSEC

ARAS

Advancis

Unii

Milestone

Sequrix

NIBHV

MPL

Alphatronics

HID

Ajax Systems

BHVcertificaat.online

20face

i-Pro

Masset Solutions

Secusoft

GFT

EAL

2N

ASIS

Top Security

Kiwa

Seris

HD Security

SOBA

Service Centrale Nederland

Multiwacht

Connect Security

VBN

G4S

Uniview

Alarm Meldnet

CDVI

JMB Groep

RoSecure

Centurion

Seagate

Dahua

ONVIF kondigt winnaars aan van Open Source Spotlight Challenge

3 juli 2018
Redactie
06:01
CAM X, van de Canadese ontwikkelaar Liqiao Ying, heeft de eerste ONVIF Open Source Spotlight Challenge gewonnen. Het betreft een op kunstmatige intelligentie gebaseerd objectdetectiesysteem dat gebruikmaakt van blockchain-oplossingen voor het opslaan van informatie die is verkregen van ONVIF-camera’s.

ONVIF®, is een wereldwijd standaardisatie-initiatief voor IP-gebaseerde fysieke beveiligingsproducten. In samenwerking met BeMyApp, stelde de organisatie lucratieve geldprijzen beschikbaar voor ontwikkelaars die het protocol van ONVIF gebruiken om open source mobiele of desktop-applicaties te creëren voor geavanceerde videostreaming. De inzendingen moesten compatibel zijn met de nieuwste release-kandidaat, Profile T, die zowel H.264- als H.265-videocompressiestandaarden ondersteunt. De ontwikkelaars gebruikten diverse prototypes van camera’s met Profile T-functionaliteit van Axis, Bosch, Dahua, Hikvision en Uniview voor de uitdaging.

Enthousiast
“Het doel van de uitdaging was om creatieve, open source ideeën van buiten de ONVIF-organisatie en van buiten de industrie te werven, om ons initiatief verder uit te breiden”, aldus Hans Busch, voorzitter van het ONVIF Technical Committee. “We zijn enthousiast over de verschillende benaderingen die werden gebruikt bij de verschillende inzendingen en de mogelijkheden die er zijn om de apps verder te ontwikkelen voor toekomstig gebruik door ONVIF.”

Uitvoerbaarheid
In totaal werden 37 inzendingen beoordeeld op innovatie, uitvoerbaarheid van de implementatie, functionaliteit en of de app gemakkelijk te navigeren en te gebruiken is. Zeven finalisten ontvingen elk 800 dollar, terwijl de eerste, tweede en derde plaats respectievelijk 3.000, 2.500 en 2.000 dollar opleverden. Alle inzendingen van de finalisten, waaronder de winnaar van de tweede plaats, RPOS Open Source Camera, en de derde plaats, Open Camera, kunnen worden bekeken op onvif.org.

ONVIF, opgericht in 2008, is een breed erkend forum voor interoperabiliteit van IP-gebaseerde fysieke beveiligingsproducten. De organisatie heeft een wereldwijd ledenbestand bestaande uit fabrikanten van camera-apparatuur, toegangscontrole en bijbehorende software. Zo’n 9.000 producten voldoen aan één of meer van de standaardisatieprofielen. Dat zijn Profile S voor het streamen van video; Profiel G voor opname en opslag; Profiel C voor fysieke toegangscontrole; Profiel Q voor verbeterde out-of-the-box functionaliteit, profiel A voor een bredere configuratie van toegangsbeheer en de Profile T Release Candidate voor geavanceerde videostreaming, ONVIF blijft samenwerken met zijn leden om het aantal IP-interoperabiliteitsoplossingen uit te breiden.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

MPL

Wordt een partner