Beveiliging nieuws

Onze partners

Optex

ADI

Hikvision

Secusoft

VideoGuard

ASIS

Unii

Securitas

ASSA ABLOY

Alarm Meldnet

20face

Milestone

Dero Security Products

Centurion

RoSecure

VVNL

Crown Security Services

IDIS

Brivo

Regio Control Veldt

EAL

HID

G4S

CDVI

Service Centrale Nederland

CSL

SOBA

Genetec

Explicate

Uniview

Hanwha Vision Europe

Lobeco

NetworxConnect

Multiwacht

PG Security Systems

SMC Alarmcentrale

VEB

DZ Technologies

Oribi ID Solutions

Gold-IP

Seris

NIBHV

Masset Solutions

De Beveiligingsjurist

GFT

Bydemes

SmartSD

Eizo

Alphatronics

Advancis

2N

JMB Groep

Dahua

MPL

VBN

Add Secure

Nimo Dog Security

Bosch Security Systems

Akuvox

ARAS

Avigilon Alta

CardAccess

Nenova

SmartCell

Seagate

Traka ASSA ABLOY

OSEC

Nimo Drone Security

Sequrix

Kiwa

HD Security

Ajax Systems

Eagle Eye Networks

Top Security

i-Pro

Paraat

VAIBS

Paxton

Trigion

BHVcertificaat.online

Connect Security

Koninklijke Oosterberg

ONVIF-standaard voor metadata en slimme applicaties

30 september 2020
Redactie
05:39

ONVIF®, het wereldwijde standaardisatie-initiatief voor IP-gebaseerde fysieke beveiligingsproducten, introduceert de Release Candidate voor Profile M. Deze conceptspecificatie standaardiseert de communicatie van metadata en de manier waarop analyses van slimme toepassingen worden afgehandeld.

Volgens de organisatie effent de nieuwe standaard de weg voor een grotere interoperabiliteit van IP-camera’s of analysetoepassingen met videobeheersystemen. Ook zorgt Profile M voor een eenvoudigere integratie met IoT-systemen (Internet of Things). Profile M biedt een standaardmanier voor het communiceren van metagegevens tussen randapparaten als IP-camera’s en analyse-apps voor apparaten en clients, zoals videobeheersoftware (VMS), netwerkvideorecorders of server- of cloudgebaseerde diensten. Dit betekent dat systeemintegratoren en eindgebruikers flexibel oplossingen van verschillende fabrikanten van analyse, edge-apparaten en videobeheersoftware of clouddiensten, samen met IoT-toepassingen, door elkaar kunnen gebruiken in één systeem.

Toename van soorten applicaties
“Profile M wordt een aantrekkelijk ONVIF-profiel voor camera- en VMS-leveranciers en onafhankelijke ontwikkelaars van edge-, server- of cloudgebaseerde diensten”, zegt Sriram Bhetanabottla, voorzitter van de ONVIF Profile M Working Group. “De toename van het aantal slimme toepassingen voor beveiliging, business intelligence en IoT-apparaten leidt tot interoperabiliteitseisen. Profile M-apps zullen een brede compatibiliteit hebben, wat zal leiden tot een verdere groei van het aantal en de soorten applicaties en dus een nog grotere keuze voor eindgebruikers.”

Interfaces
De ONVIF Profile M Release Candidate is bedoeld voor de configuratie van analyses en de structuur van metadata, evenals voor filtering en streaming daarvan. Er zijn interfaces voor generieke objectclassificatie en gespecificeerde metadata voor geolocatie, voertuig, kentekenplaat, menselijk gezicht en menselijk lichaam. Profile M definieert ook interfaces voor regelconfiguratie voor gebeurtenissen, gebeurtenisafhandeling voor apps voor het tellen van mensen en voor herkenning van gezichts- en kentekenplaten en gebeurtenissen met behulp van JSON (JavaScript Object Notation) en het MQTT-protocol (Message Queuing Telemetry Transport) voor IoT-toepassingen.

Gebruiksscenario’s
Gebruiksscenario’s voor metadata zijn onder meer het markeren van interessante objecten in een videostream, heatmapping in een winkel met behulp van menselijke en geolocatie-metadata en voertuigmapping op een parkeerplaats met behulp van voertuig- en geolocatiemetadata. Gebruiksscenario’s voor de interfaces voor het afhandelen van gebeurtenissen in Profile M zijn onder meer crowd control of wachtrijbeheer via analyse van het tellen van personen en toegangscontrole op een parkeerplaats via apps voor kentekenherkenning.
Voor een IoT-toepassing kan de Event-handling-interface van Profile M bijvoorbeeld worden gebruikt voor regeling van de kamertemperatuur, waarbij een Profile M-camera (met MQTT-ondersteuning) mensen in een kamer detecteert en een ONVIF-gebeurtenis via MQTT naar een IoT-platform stuurt of een applicatie die op zijn beurt een slimme thermostaat triggert om de kamertemperatuur aan te passen.
Profiel M kan worden gecombineerd met andere ONVIF-video- en toegangscontroleprofielen voor een geïntegreerd systeem op basis van ONVIF-interfaces.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

MPL

Seagate

Suricat

Wordt een partner