Ook Arriva wil contant geld uit bus weren

Na drie roofovervallen op buschauffeurs in één week tijd, heeft vervoersbedrijf Arriva aangekondigd te stoppen met kaartverkoop op de bus. Connexxion en het Amsterdamse GVB kwamen al eerder met een dergelijk plan. Ook daar zijn grote aanvallen overvallen op buschauffeurs de aanleiding.
Vanwege de wettelijke vervoersplicht is het niet eenvoudig om contante betaling in het openbaar vervoer af te schaffen. Maar vanwege de zwaarwegende reden hebben de vervoersbedrijven de verwachting dat het wel gaat lukken. In Amsterdam kunnen alleen nog enkeltjes worden gekocht, waardoor de buit voor overvallers heel gering blijft. Andere vervoersbedrijven experimenteren met pinbetaling op de bus. Ook Arriva doet dat in sommige regio’s.
“Wij gaan ons hard maken om zo snel mogelijk al het cash uit onze bussen te halen zodat het zinloos is om een bus te overvallen”, zegt Anne Hettinga, directeur van Arriva Nederland. Zijn bedrijf gaat binnenkort met betrokken partijen, zoals chauffeurs, opdrachtgevers en consumentenorganisaties, om de tafel zitten om draagvlak voor het plan te krijgen.

Gedeeld

Geef een reactie