Ook beveiligers Maastricht UMC+ starten actie voor cao

De beveiligers van het Universitair Medisch Centrum in Maastricht (MUMC+) houden de hele week met stiptheidsacties voor een betere cao. Bij de Vrije Universiteit in Amsterdam zijn vandaag ook acties begonnen. Eerder was Schiphol al aan de beurt.

In de actieperiode zullen de beveiligers van het MUMC+ strikt volgens de zogenaamde GHS-procedure (Gebruik Hoofd Sleutel) werken. Ook zullen zij technische storingen strikt volgens de procedure afhandelen, zo maakt FNV bekend.

Beveiligers eisen loonsverhoging
De beveiligers zijn onder andere verantwoordelijk voor het sleutelbeheer. Tanja Schrijver van FNV Beveiliging: “Ze zijn het zat dat de werkgevers nog steeds geen enkele loonsverhoging voor 2018 bieden.” Rob Gaastra, beveiliger en kaderlid bij FNV: “Onze laatste loonsverhoging was 2 procent in januari 2017. Als we er in 2018 niets bij krijgen, dan gaat onze koopkracht hard achteruit in die twee jaar. Voor ons is dat onacceptabel.”
Na lang onderhandelen over de cao Particuliere Beveiliging zonder een stap verder te komen, stelden FNV Beveiliging en CNV Vakmensen de werkgevers in de beveiligingsbranche op 13 juni jl. een ultimatum. Het ultimatum liep af op 30 juni zonder enige toenadering van werkgevers. Sindsdien voeren de twee vakbonden samen actie.

Beveiligers voerden eerder actie op Schiphol
In de eerste week na het verstrijken van het ultimatum bezochten de vakbonden twee locaties van de mobiele surveillance van Trigion in Amsterdam en Amstelveen en een locatie van Securitas in Amsterdam-Zuidoost. Daar spraken zij met de beveiligers over de cao en het actietraject. In de tweede week organiseerden FNV en CNV stiptheidsacties bij de beveiligers van G4S en I-SEC op Schiphol. En deze week starten de twee vakbonden met stiptheidsacties van Trigion-beveiligers bij de VU in Amsterdam en van de Securitas-beveiligers bij het MUMC+. Schrijver: “Zolang de werkgevers niet over de brug komen met een loonsverhoging in 2018, zullen wij onze acties voortzetten. De bal ligt bij de werkgevers.” Die willen echter niet eerder dan in 2019 met een loonverhoging komen. Volgens de bonden deels een ‘sigaar uit eigen doos’, omdat de kosten van toegezegde cao-verbeteringen op de loonsverhoging in mindering worden gebracht.

Gedeeld

Geef een reactie