Beveiliging nieuws

Onze partners

Masset Solutions

JMB Groep

Eagle Eye Networks

Hikvision

EAL

CSL

Seagate

Securitas

Alphatronics

SMC Alarmcentrale

Regio Control Veldt

Uniview

ARAS

Eizo

De Beveiligingsjurist

Akuvox

Centurion

Koninklijke Oosterberg

CardAccess

Nimo Dog Security

Paxton

Trigion

Dero Security Products

VideoGuard

RoSecure

Explicate

IDIS

OSEC

Genetec

G4S

Traka ASSA ABLOY

GFT

PG Security Systems

Lobeco

Top Security

VAIBS

SmartSD

Unii

VEB

i-Pro

VVNL

Bosch Security Systems

Crown Security Services

Paraat

NetworxConnect

Seris

MPL

SOBA

Avigilon Alta

Multiwacht

Gold-IP

Bydemes

SmartCell

ASIS

Add Secure

Hanwha Vision Europe

Alarm Meldnet

Ajax Systems

Brivo

VBN

HID

Oribi ID Solutions

ASSA ABLOY

Advancis

Milestone

Nenova

20face

BHVcertificaat.online

ADI

2N

Secusoft

Connect Security

Service Centrale Nederland

NIBHV

Nimo Drone Security

Sequrix

CDVI

DZ Technologies

Dahua

Optex

Kiwa

HD Security

Ook vandaag nog extra controles bij Schiphol

31 juli 2016
Redactie
04:47

De extra strenge veiligheidscontroles op en rond Schiphol vinden ook vandaag nog plaats. Er is volgens de verschillende diensten nog geen reden om ‘af te schalen’. De maatregel is het gevolg van een ‘signaal’ was binnengekomen, dat ‘past binnen het landelijke dreigingsbeeld’.
De gemeente Haarlemmermeer heeft laten weten dat de driehoek (burgemeester, hoofdofficier en marechaussee/politie) in overleg met de NCTV heeft besloten om extra maatregelen te treffen op en rondom de luchthaven Schiphol. Deze maatregegelen zijn besproken met de luchthaven. Aanleiding is een signaal dat betrekking heeft op de luchthaven. De luchthaven en het gebied er omheen blijven volgens de gemeente gewoon toegankelijk en alle activiteiten kunnen doorgaan. Met de extra maatregelen wordt de veiligheid van passagiers en werknemers voorop gezet, aldus Haarlemmermeer.
Het signaal past binnen het landelijke dreigingsbeeld, dat al sinds 2013 substantieel is. Net als in de rest van Nederland geldt daarom extra waakzaamheid op Schiphol. Dat geldt evenzeer voor andere Europese luchthavens. Daarbij zijn in sommige gevallen extra maatregelen nodig. De maatregelen op en rondom Schiphol moeten in dit perspectief worden gezien, aldus het persbericht.
Uitgaanspunt van de driehoek blijft dat mogelijke risico’s voor passagiers en werknemers op een verantwoorde wijze worden beheerst en de aciviteiten op Schiphol zoveel mogelijk kunnen doorgaan. De driehoek is van oordeeel dat dit met de extra maatregelen het geval is. De aanvullende maatregelen zijn zichtbaaar en bezoekers merken dat. De aanwezigheid van de beveiliging is geïntensiveerd. Daarnaast is een aantal onzichtbare maaregelen getroffen.
De controles leidden gisteren tot lange files op de aanvoerwegen naar Schiphol. Elke auto werd gecontroleerd. Vooral bij busjes was dat het geval. In de loop van de middag werd het minder erg, omdat mensen er rekening mee gingen houden. Maar ook vandaag is het niet aan te raden om met de auto naar de luchthaven te gaan. Reizigers met het openbaar vervoer ondervinden geen vertraging. Ook de vliegtuigen vertrekken op tijd.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

MPL

Suricat

Seagate

Wordt een partner