Bodycam kan levens redden in rampgebieden (video)

Shield Supplies heeft de VIEVU2 bodycam recent getest op een reddingshond. De Stichting Reddingshonden demonstreerde hoe de camera behulpzaam kan zijn om levens te redden.

bodycam op hondEen getrainde reddingshond ruikt en hoort natuurlijk als de beste. Daarentegen is zijn zicht weer wat minder. Door een reddingshond uit te rusten met een bodycam kun je zien wat de hond ziet. De beelden kunnen vervolgens gebruikt worden om mensen te vinden.

De VIEVU2 is een High Quality bodycam. Deze is handsfree en hufter- en waterproof. De bodycam streamt en bewaart real-time video op de iPhone of Android smartphone. Met de VIEVU smartphone app is het vervolgens mogelijk om beelden te delen.

VIEVU2Aangezien de VIEVU2 selchts 69 gram weegt en maar 5 x 5 cm groot is, werd de hond er ook totaal niet door gestoord in zijn werk.

Shield Supplies introduceerde recent VIEVU Solution, een volledig gehoste bewijsmanagement systeem speciaal ontwikkeld voor alle beveiligings- en overheidsinstanties. Naast de gemaakte bodycam beelden kan men in VIEVU Solution alle andere bewijsstukken toevoegen die men heeft zoals foto’s, scans en verklaringen. Solution werkt per abonnement inclusief VIEVU LE3 camera, hulp of afstand en beveiligde cloudopslag van Microsoft Azure.

Gedeeld

Geef een antwoord