Capabel PRO biedt nu alle beveiligingsopleidingen online

Ook Capabel PRO, voorheen bekend als Studiecentrum Minerva, moest aanpassingen in het onderwijs doorvoeren vanwege de overheidsmaatregelen. Daarom is ervoor gekozen om volledig online onderwijs te geven. Het doel: zo min mogelijk vertraging voor de studenten, doordat reeds geplande cursussen gewoon plaatsvinden. Capabel PRO gaat door!

Capabel PRO heeft ruime ervaring met afstandsonderwijs en is gespecialiseerd in de beveiligingsbranche. “We bieden al langer zelfstudies, met een online leeromgeving en persoonlijke begeleiding op afstand. Hierdoor was de overstap op volledig online onderwijs relatief makkelijk gemaakt. De structuur en systemen konden gelijk breder ingezet worden”, zegt Janine Freijser van het opleidingsinstituut.

Digitaal leslokaal
Alle opleidingen van Capabel PRO, zowel mbo- als vakopleidingen, worden nu volledig online aangeboden. Dit was al van toepassing voor de generieke mbo-vakken (via webinars op Mijn.Capabel), daar worden nu de vaklessen aan toegevoegd. Docenten verzorgen hun lessen via BigBlueButton, een digitaal leslokaal. De studenten krijgen via een link toegang tot de online omgeving en zien de PowerPoint slides en hun docent op het beeldscherm. Ze kunnen hun vragen via de chatfunctie of microfoonverbinding stellen. Het lesmateriaal wordt vooraf naar de deelnemers opgestuurd. “ Kortweg top!” reageerde een cursist. “Misschien een beetje spannend en nieuw, maar ik ben ervan overtuigd dat dit de nieuwe norm gaat worden.”

Veilig vanuit huis
Met deze oplossing kunnen reeds geplande opleidingsdagen en trainingen toch doorgang vinden. Dit betekent dat cursisten gewoon gebruik kunnen maken van de service van Capabel PRO. En misschien wel net zo belangrijk: Het praktijkdeel van de mbo-opleidingen (stage) kan veelal gewoon starten. Indien dit niet mogelijk is, denkt Capabel PRO samen met de student in oplossingen. Denk hierbij aan een eerdere start van zelfstudie of er kan in overleg met de werkgever besloten worden om de stage uit te stellen.

Nieuwe trainingen
Capabel PRO staat zeker niet stil. Het blijft mogelijk om je in te schrijven voor nieuwe trainingen en opleidingen. Neem dus contact op met Capabel PRO voor informatie over onze digitale mogelijkheden, via de website www.capabelpro.nl!

Gedeeld

Geef een antwoord