Capabel PRO levert 17 nieuwe PKVW-beveiligingsadviseurs

Deze week hebben zeventien cursisten hun diploma PKVW-beveiligingsadviseur behaald bij Capabel PRO. Zij kunnen nu advies geven over bouwkundige beveiliging conform het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dat is een methode om de veiligheid in en rondom de woning te verbeteren.

Om het diploma te behalen volgden de cursisten een 2-daagse training over de achtergronden van Politiekeurmerk Veilig Wonen en woninginbraken. Ook werd tijdens de cursus ingegaan op de productenlijst voor het PKVW, het toepassen van de producentenlijst, beveiligingsrichtlijnen en nog veel meer.
Om een erkend PKVW-bedrijf te kunnen worden, is het verplicht om één over meer medewerkers in dienst te hebben die beschikken over een diploma PKVW-beveiligingsadviseur. Ook voor mensen in de bouw, bij een facilitaire dienst, bij een groothandel of doe-het-zelfhandel kan een opleiding PKVW Beveiligingsadviseur interessant zijn. De opleiding duurt twee lesweken waarbij de cursist één dag per week les krijgt. Er is geen vooropleiding vereist. Het diploma PKVW Beveiligingsadviseur is 2 jaar geldig. Daarna kan de geldigheid van het diploma worden verlengd doormiddel van een opfrisdag.

Gedeeld

Geef een antwoord