Eerste DHM-opleiding bij SOBA van start

Bij SOBA Security Opleidingen in De Meern is vrijdag de nieuwe registeropleiding DHM Security Management van Bert Duijndam en Rob Ackx van start gegaan. Het is voor het eerst dat deze bekende opleiding in samenwerking met SOBA georganiseerd wordt.

De in de jaren negentig gestarte post-hbo-opleiding is inmiddels een begrip in beveiligend Nederland. Eind vorig jaar begon de honderdste lichting aan het traject en vandaag gaan voor de 101ste keer deelnemers van start om zich De Haagse Methodiek eigen te maken. Het betreft een systeem om te bepalen hoeveel weerstand een gebouw of organisatie moet bieden om te voorkomen dat indringers er met hun buit vandoor kunnen, voordat hulpdiensten zijn gearriveerd.

Rotterdam
Tegenwoordig wordt de registeropleiding DHM Security Management genoemd, omdat de oorspronkelijke naam niet langer relevant is. Die is in het begin ontstaan, toen de Haagse Hogeschool de opleiding faciliteerde. Ruim tien jaar geleden vertrokken de initiatiefnemers met de opleiding naar het Rotterdam Airport Hotel, maar dat was geen aanleiding om de naam in De Rotterdamse Methodiek te veranderen.

Al enige tijd
De keuze voor SOBA is niet verrassend. Het instituut van Armand van Bercheycke verzorgt al de opleiding Security Techniek, die goed aansluit op DHM Security Management. Duijndam streeft naar een verdergaande samenwerking met SOBA om te komen tot een nog duidelijkere en gestructureerdere leerweg op het gebied van beveiliging. Dit zal allemaal plaatsvinden vanuit de locatie in De Meern, vlakbij Utrecht.

Op de foto: enkele van de cursisten en v.l.n.r. Bert Duijndam, Armand van Bercheycke (SOBA) en Rob Ackx. Geheel links de docenten in opleiding Alfons Koenders en Frank van der Linden.

Gedeeld

Geef een antwoord