G4S gecertificeerd voor opleiding BHV Instructeur

G4S Training & Safety is door het NIBHV gecertificeerd om de opleiding tot BHV Instructeur te verzorgen voor het onderdeel brandbestrijding en ontruimen. Hiermee is G4S één van de vier opleidingscentra in Nederland waar men voor deze opleiding terecht kan.

Nederland kent vele BHV-instructeurs en periodiek komen daar velen bij. Wie kiest voor de door het NIBHV gecertificeerde opleiding tot Instructeur BHV, kiest voor een opleiding waarin sociaal leren centraal staat. Dit betekent dat men opgeleid wordt tot een coachende instructeur waarbij men toekomstige BHV-cursisten zoveel mogelijk zelf aan de slag leert te gaan met de lesstof. Tijdens de opleiding tot BHV-instructeur leert de cursist daarom om naast de normale kennis en vaardigheden ook het zelfvertrouwen te ontwikkelen. Dit alles met als belangrijkste doel dat deze andere cursisten kan leren hoe deze moeten handelen in geval van een calamiteit of incident. Wie een door het NIBHV gecertificeerd BHV-instructeur wil worden, kan kiezen voor twee opleidingen:
•Instructeur BHV, onderdeel Eerste Hulp (EH)
•Instructeur BHV, onderdeel Brandbestrijding & Ontruiming (BO)

Diploma’s
Wie BHV-instructeur wil worden dient voor de start van de opleiding in het bezit te zijn van twee geldige diploma’s: Het diploma BHV (NIBHV), waarvoor de opleiding twee dagen duurt of één dag in combinatie met e-learning. En het diploma Ploegleider (NIBHV). De opleiding hiervoor duurt twee dagen. De opleiding zelf neemt tien dagen in beslag, plus twee dagen voor het examen. Daarbij wordt uitgegaan van een studiebelasting van 9 tot 15 uur per week. De kosten van de opleiding bedragen 3049 euro.
De opleidingen starten op 7 en 14 december, 11, 18 en 24 januari, 1, 8 en 15 februari, 8 en 14 maart. Aanmelden kan via 088-2728627.

Gedeeld

Geef een antwoord