Nieuwe verdedigingsstrategie tegen cyberaanvallen onmisbaar

Sinds de coronacrisis werkt meer dan de helft van de werknemers thuis. Cybercriminelen weten daar handig van te profiteren. Het aantal cyberaanvallen is meer dan verdubbeld en de gevolgen zijn vaak niet te overzien. Adequate kennis over informatiebeveiliging is daarom van groter belang dan ooit.

Nadat het RIVM in maart met het advies kwam om zoveel mogelijk thuis te werken, doen veel werknemers dat. Voor de coronacrisis had maar een klein deel van de werknemers de mogelijkheid om thuis te werken. Steeds meer bedrijven zijn van plan ook na de coronacrisis flexibeler met thuiswerken om te gaan, waardoor goede thuiswerkfaciliteiten onmisbaar zijn geworden. Dit brengt risico’s met zich mee.

Risico’s
Doordat steeds meer medewerkers thuis werken, ontstaat er een extra belasting op de verbindingen met het bedrijfsnetwerk. Ook securityteams krijgen het moeilijker. Het aantal cyberaanvallen is verdubbeld en doordat veel medewerkers thuiswerken moet de verdedigingsstrategie hierop worden aangepast. De door IMF Academy aangeboden training Certified Chief Information Security Officer (C/CISO) voorziet informatiebeveiligers van de meest effectieve tools om hun organisatie tegen cyberaanvallen te verdedigen. Deze training duurt slechts 5 dagen en kan zowel klassikaal als op maat binnen de eigen organisatie worden georganiseerd. Ga naar deze website voor meer informatie over de training.

Gedeeld

Geef een antwoord