Opleiding brengt BHV naar strategisch niveau

Elke grotere organisatie heeft wel bedrijfshulpverlening (BHV). Maar hoe manage je dat? Dat leren deelnemers aan de Post-HBO opleiding BHV-Management van SOBA Security Academy. Er gaat onder andere aandacht uit naar het leren spreken van de ‘taal’ van het hoger management.

Dat laatste is niet onbelangrijk. Vaak wordt BHV gezien als iets wat nu eenmaal moet, totdat het een keer goed fout gaat natuurlijk. Als er doden en gewonden vallen, zal het topmanagement dit moeten verantwoorden. Daarom is het volgens SOBA van groot belang dat BHV bij de bedrijfstop op de agenda komt te staan. Dat gaat echter niet vanzelf. Daarom wordt met name hoofden BHV nu de mogelijkheid geboden om te leren hoe je het belangrijke onderwerp op strategisch en beleidsmatig niveau kunt brengen. De eerste lichting cursisten heeft recent het diploma gehaald en de nieuwe cursus gaat 4 april van start.

Onderwerpen
De opleiding omvat acht dagen of zestien avonden en gaat in op tal van inhoudelijke en beleidsmatige onderwerpen. Centraal staat het transformeren van BHV naar een strategische discipline binnen de organisatie. Daarbij komen onder andere de verschillen tussen strategisch, tactisch en operationeel handelen aan de orde. En dat alles in de ‘taal’ van het management. Met de modules Veiligheidscultuur, Crisismanagement en Continuïteitsmanagement wordt een goede basis verschaft voor het optimaliseren van de BHV-organisatie. Verder komen onder andere de nieuwe NEN 8112, het bedrijfsnoodplan, wet- en regelgeving, de rol van verzekeraars en financiën aan de orde.

Meer informatie is te vinden op de website.

Gedeeld

Geef een antwoord