Opleiding voor gecertificeerde centralist alarmcentrale

Bij opleidingsinstituut SPV is de eerste groep cursisten gestart met de Basisopleiding Centralist Alarmcentrale (BoCA). Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de particuliere alarmcentrale Alarm Meldnet. De opleiding wordt eveneens aangeboden door SOBA Security Opleidingen en Sosecure.

De eerste groep cursisten zijn medewerkers van Alarm Meldnet. Directeur Roel Maassen spreekt zich enthousiast uit over de samenwerking met SPV. De basisopleiding centralist alarmcentrale is op MBO 2-niveau en duurt 4 dagen. De opleiding is ontwikkeld door vakdocenten die allen specialist zijn binnen het werkveld, in samenwerking met de onderwijsdeskundigen van SPV. De lesstof is volledig afgestemd op de actuele exameneisen van de SVPB.

Leerplein
“Met behulp van ons leerplein (e-learning) bieden wij kandidaten aanvullende studiemogelijkheden zoals proefexamens en oefenfilmpjes ter voorbereiding op het examen. Zo’n oefenfilmpje gaat bijvoorbeeld over waarnemen. Met het BoCA-certificaat kan de deelnemer aan de slag als gecertificeerd alarmcentralist”, zegt Monique Blokker van SPV. Zij wijst op het belang van de opleiding. “De ontwikkelingen op het gebied van cameratoezicht volgen elkaar snel op. Hiermee stijgt ook de behoefte aan gecertificeerde centralisten. Wij maken gebruik van de kracht van onze kennis en samenwerking. Daarom wordt deze opleiding niet alleen door SPV maar ook door SOBA en Sosecure aangeboden. Gezamenlijk kunnen wij op deze wijze de markt voorzien van een kwalitatief goede opleiding en de startmomenten optimaal benutten. Naast de vastgestelde startmomenten voor open inschrijving in De Meern en Schijndel  kunnen we deze opleiding ook altijd Incompany verzorgen of op andere locaties wanneer hiervoor voldoende belangstelling is.”

Centralist is een onmisbare schakel
“Het werken als centralist binnen een alarmcentrale is een verantwoordelijke functie. Het is een onmisbare schakel in de beveiliging. Effectief kunnen waarnemen en correcte afhandeling van meldingen zijn erg belangrijk. Daarnaast moet een centralist ook altijd goed op de hoogte zijn van de wettelijke kaders en technische aspecten. De opleiding BoCA bereidt de medewerkers hier goed op voor”, aldus Blokker. Om de functie van alarmcentralist goed in te vullen stelt de werkgever de opleiding BoCA vaak verplicht. De werkgever kan een aanvraag indienen voor een tijdelijke pas voor tijdens de opleiding. Deze is 1 jaar geldig.

Meer informatie is te vinden op de websites: www.spv.nu en www.soba.nl

Gedeeld

Geef een antwoord