Paraat start opleidingen voor buitenwachten

Vanaf januari 2021 start Paraat uit Nieuw-Vennep met de opleiding ‘Werken als een Buitenwacht’, volgens de richtlijnen van SSVV & VCA infra. Deze is bedoeld voor personen die in risicovolle industrieën toezicht houden op medewerkers die actief zijn in besloten ruimtes.

Een Buitenwacht handelt adequaat tijdens calamiteiten bij de werkzaamheden in en rond een besloten ruimte. Hij of zij voorkomt onveilige situaties tijdens werkzaamheden en functioneert als de oren en ogen van de medewerkers in de besloten ruimte. Voorbeelden van besloten ruimten zijn kruipruimten, mestkelders en giertanks, rioleringsstelsels, sleuven met pijpleidingen, reactieketels en opslagtanks, tankwagens en dubbele wanden op schepen.

Basis en herhalingsopleiding
Doelgroep van de opleiding zijn medewerkers in de industrie die op een (petro)chemisch bedrijfsterrein toezicht uitoefenen op werknemers die werkzaamheden verrichten in een besloten ruimte. Er is keuze uit een basisopleiding en een herhalingsopleiding. De basis opleiding is geschikt wanneer iemand voor het eerst de Buitenwacht-opleiding gaat volgen. Tijdens deze opleiding wordt meer tijd gegeven om alle onderdelen te leren en te oefenen voordat de kandidaat het examen in gaat. De herhalingsopleiding is geschikt voor wie al ervaring heeft als Buitenwacht en het diploma wil vernieuwen of verlengen. Om deel te nemen aan het examen is een B-VCA-, VOL-VCA-, VIL-VCU- of gelijkwaardig diploma/certificaat verplicht, evenals een minimum leeftijd van 18 jaar.

Klik hier voor meer informatie.

Gedeeld

Geef een antwoord